Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu Yılı

Ağrı'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıl dönümü dolayısıyla Abide Meydanında tören düzenlendi.

Ağrı'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla Abide Meydanında tören düzenlendi.

Vali Mehmet Tekinarslan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Buker ve Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve saygı atışı yapıldı. Tekinarslan, şehitlik defterini imzaladıktan sonra, hava şehitliğine karanfil bırakıldı.

Tören daha sonra  Anadolu Lisesi tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programıyla devam etti.

Programda, lise öğrencileri tarafından oynanan "Çanakkale Geçilmez" piyesin ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Türkülerin seslendirildiği programda öğrenciler, "Çanakkale Destanı" adlı oratoryom sunuldu

Program sonunda, Tekinarslan, 2012 yılında Elazığ Sivrice'de şehit olan Taha Yasin Biçer'in babası Kazım Biçer ve annesi Kevser Biçer'e ve Siirt Eruh'ta gazi olan Ramazan Satıcı'ya, Abdullah Gül tarafından gönderilen Devlet Övünç madalyasını takdim etti.

Bu büyük bir zafer olduğu gibi hüzünlü bir zafer de olduğunu belirten Tekinarslan, "Bizler hüznümüzü de yaşıyoruz zaferin gururunu da. Bu şehit ailesinin evlatlarının mekanı cennettir diye müjdeliyor Allah'ım. Kendilerine böyle hayırlı evlat yetiştirdikleri için tebrik ediyorum. Bu Gazi kardeşimi ve ailesini de tebrik ediyorum. Allah yeni şehitlikler gazilikler yaşatmasın. Ama ne zaman milletimizin ihtiyacı olursa, az önceki gençlerimizin dediği gibi Anadolu yeniden Çanakkale ruhuyla bu vazifeye hazırdır" dedi.

Program daha sonra yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediye takdimin ardından, Tekinarslan programı hazırlayan Anadolu Lisesi öğrencilerine Çanakkale'ye gönderme sözünü vermesinin ardından program sona erdi. - Ağrı

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Tekinarslan Hasan Arslan Çanakkale Ağrı Yerel Haberler

title