Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri anma günü dolayısıyla Türkoğlu ve Pazarcık ilçlelerinde tören düzenlendi.

18 Mart Şehitleri anma günü dolayısıyla Türkoğlu ve Pazarcık ilçlelerinde tören düzenlendi

Türkoğlu ilçesinde, Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törende ilk olarak, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Kaymakam Serdar Kartal İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen anma programında, Çanakkale Savaşı'nda Türk'ün et ve kemikle, demir, çelik ve zamanın en son teknolojik silaha karşı durmuş bir millet olduğunu belirterek, gücünü tarihe 'Çanakkale geçilmez' sözünü altın harflerle yazdırdığını ifade etti.

Kartal, geleceğe daha güçlü bakabilmek için her ferdin kendisini daha iyi yetiştirmesi gerektiğini aktardı.

İlçedeki müzik öğretmenleri tarafından verilen mini konserle devam eden programda, öğrenciler tarafından şiir okundu, slayt gösterisi yapıldı, tiyatro oyunları sahnelendi.

Etkinliğe, Garnizon Komutanı Ahmet Ziya Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Adıgüzel, Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, Şehit yakınları, gaziler, AK Parti Belediye Başkan adayı Osman Okumuş, BBP Belediye Başkan adayı Hasan Kızıldağ, Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Erkan Pınarbaşı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Pazarcık'ilçesinde ise Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, Saygı duruşu İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlik Belediyesi Konferans salonunda devam etti.

Pazarcık Anadolu Teknik Lisesi tarafından hazırlanan Çanakkale konulu resim serginin açılışının yapılmasının ardından şehit ve gazi aileleri ile birlikte yemek verildi.

Programa Kaymakam Mehmet Boztepe, Garnizon Komutanı Binbaşı Nabi Aslan, Belediye Başkanı Kamil Dalkara, Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Sel, Şehit aileleri ve Gaziler daire müdürleri, okul müdürleri, Vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

Serdar Kartal Çanakkale Türkoğlu Pazarcık Yerel Haberler

title