Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü

Havza ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle şehit aileleri ile gaziler onuruna yemek verildi.

Havza ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle şehit aileleri ile gaziler onuruna yemek verildi.

Bir otelde Kaymakamlığın düzenlediği yemeğe, Kaymakam Yunus Kalaycı, Havza Garnizon Komutanı Yüzbaşı Adem Tol, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Muharip Gaziler Derneği Havza Şube Başkanı Harun Saat, bazı protokol üyeleri, gaziler, gazi yakınları ile şehit aileleri katıldı.

Yemeğin ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Ayrıca Havzalı şehitlerle ilgili slayt gösterimi yapıldı. Salyt gösterimi esnasında şehit yakınları duygulu anlar yaşadı.

Muharip Gaziler Derneği Havza Şube Başkanı Harun Saat, şiir okuyan öğrencilere bayrak hediye edildi.

Yemek sonrası bir konuşma yapan Havza Kaymakamı Yunus Kalaycı, "Sizler Çanakkale'de şehit olmuş ecdadımızın yolunda yürüyenlerin yakınlarısınız. Bu birlik ve beraberlik duygularına sahip olduğumuz sürece bizleri kimse yıkamaz. Siz değerli şehit yakınları ve gazilerimizin, vatana borçlarını canları ve kanları ile ödeyenlerin her türlü ihtiyacı ile ilgilenmek bizler için bir görevdir" dedi

Öte yandan 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Havza Meslek Yüksek Okulu tarafından da bir program düzenlendi.

Okulun 6 Nolu anifsinde düzenlenen programa Yüksekokul Sekreteri Rasim Aydın, Öğretim Üyeleri, Mısmılağaç Köyü Ortaokulu İdarecileri ve öğrencileri ile yüksekokul öğrencileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda yüksekokul öğrencileri tarafından slayt gösterimi sunuldu, şiirler ve Çanakkale türküleri seslendirildi.

Yüksekokul Sekreteri Rasim Aydın, öğlen yemeğinde öğrencilere cephe menüsü olan mısır çorbası, hoşaf ve ekmek dağıtıldığını belirterek, "Bugün özellikle ufak kardeşlerimizi buraya davet ettik. Bu kutsal günün hatırlanması ve gençlerimizin o şuuru hissetmeleri önemli. Tarih, aynı zamanda bir uyarı, geleceği gösteren bir dürbündür. Bu kutsal destanı özümseyen, ders alan çelik gibi iradesi olan nesiller yetiştirmeliyiz" dedi.

Aydın, toplumların tarihlerine, şehit ve gazilerine göstereceği ilginin, vefanın istikbal için çok önemli olduğunu vurguladı.

Muhabir: Özgür Uyaroğlu

Yayıncı: Dilek Sezen - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Yunus Kalaycı Murat İkiz Aydın Havza Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır?
title