Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğrencilerine, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98.yıl dönümü dolayısıyla öğle yemeğinde Türk askerlerinin günün şartlarında yedikleri buğday çorbası ve hoşaf ikram edildi.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğrencilerine, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla öğle yemeğinde Türk askerlerinin günün şartlarında yedikleri buğday çorbası ve hoşaf ikram edildi.

ADÜ Genel Sekreteri Nazmi Zarifi Gürkan, üniversitenin merkez kafeteryasında düzenlenen etkinlikte, Çanakkale'de savaşan askerlerin fedakarlıklarını genç nesillere bir nebze olsun aktarabilmek amacıyla etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Çanakkale'de savaşan atalarının vatan uğruna ölmeyi kendilerine şeref saydıklarını vurgulayan Gürkan, "Orada savaşan kahraman Türk askeri sadece düşman askeri ile savaşmadı, aynı zamanda yokluk ile savaştı. Yiyecek bir lokma ekmek bulamadı. Onların zor şartlarını bir öğün bile olsa yad etmek istedik. Öğle yemeğinde yedikleri yemeği biz de burada öğrencilerimizle yiyerek aziz hatıralarını yaşatmayı amaçladık" dedi.

Öğle yemeğinde buğday çorbası, hoşaf ve ekmek yiyen öğrenciler ise farklı duygular yaşadıklarını dile getirdi.

ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü 1. sınıf öğrencisi Zeynep Kozak,

"Kahraman askerlerimizin cephede yedikleri menüden yiyeceğiz. Sadece hoşafla savaşa çıkanlar oldu. Onların fedakarlıklarının kesinlikle unutulmaması gerekiyor. Bugün onların zor şartlarını bir nebze olsun hissetmiş olduk" diye konuştu.

ADÜ Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Gökhan Şahin ise "Bugünün özel menüsü ile şehitlerimizi hatırladık, onları saygıyla anıyoruz" dedi.

Muhabir: Gökmen Şireci / Senem Yazıcı / Ramazan Ercan

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - AYDIN

Kaynak: AA / Yerel

Adnan Menderes Üniversitesi Çanakkale Yerel Haberler

title