Haberler

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle Eskişehir Hava Şehitliği’nde tören düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle Eskişehir Hava Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Protokolün çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu, saygı atışı, İstiklal Marşı'nın okunması ve Türk Bayrağının göndere çekilmesi ile devam etti. Törende konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şube Başkanı Hacı Şahin, Çanakkale Zaferi'nin önemine değindi. Şahin, "Bu zafer kolay elde edilmemiştir. Türk milletinin Anadolu'daki varlığının devamı bu savaşın kazanılması ile mümkün olmuştur. Çanakkale'yi Çanakkale yapan, bitmek tükenmek bilmeyen düşman mermisinin sesi, değil, yaralı düşman askerini sırtına alarak onu düşman bölgesine kadar götüren askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçiktir. Çanakkale'yi Çanakkale yapan cepheye gönderdiği oğluna ya şehit ol ya gazi diyerek vatanın her bir karış toprağına evladının canını üstün tutan Türk analarıdır" dedi.

Ardından konuşan Hava Pilot Üsteğmen Fatih Erkan ise, şehit ve gazilerin ülke için değerinden söz etti. Erkan, "Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) dünyanın sayılı orduları başında geliyorsa, tüm tehditler karşısında çelikten bir güç olarak durabiliyorsa, şanlı bayrağımız göklerde özgürce dalgalanıyorsa, bilinmelidir ki bunlar şehit ve gazilerimizin eseridir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Niyazi Ersoy tarafından şehitler için dualar okundu. Günün anlam ve önemine binaen düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye takdimi ile süren program, protokol üyeleri ve şehit yakınlarının şehit kabirlerini ziyareti ile sona erdi.

Öte yandan 24 Şubat 2015 tarihinde Malatya'da düşen RF-4 E tipi keşif uçaklarında şehit olanlardan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer'in kabrini ziyaret eden ailesi, gözyaşlarını tutamadı. Baba Mehmet Sezer, oğlunun kabrine karanfil bıraktı.

Programa Vali Vekili Ali Çetin, Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Adar, kurum müdürleri ve şehit yakınları katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Fatih Erkan Eskişehir Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BAHAR DİZİSİ BUGÜN YOK MU? #127916 Bahar 12. bölüm neden yok? 6- 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ #128226 Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURULARI | MEB atama başvurusu ekranı! Başvurular ne zaman, nereden yapılacak? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURU EKRANI! E-Devlet 20 bin öğretmen ataması başvuru nereden yapılır? İyi Kadın Sendromu Nedir ve Belirtileri Nelerdir? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI 2024! #128226 20 bin öğretmen ataması başvuruları nasıl yapılır? Öğretmen ataması başvuru ne zaman? 2024 Eurovision ne zaman? Eurovision yarı final saat kaçta, hangi kanalda? MEB Öğretmen ataması başvuru tarihi açıklandı mı? Başvurular nereden, nasıl yapılır? Öğretmen ataması branş dağılımı belli oldu! MEB 2024 ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama başvuruları ne zaman? MEB Atama başvuruları nasıl yapılacak? 2024 Öğretmen atamasından KPSS ve mülakat var mı? Kontenjanlar ve branş dağılımı açıklandı mı? Öğretmen atama sayısı belli oldu! MEB Öğretmen kadro ve branş dağılımı ne olacak? Hangi branştan ne kadar atama yapılacak? YASİN CENGİZ NE KADAR KAZANIYOR? Yasin Cengiz kimdir, nereli? ÖĞRETMEN ATAMASI BRANŞ DAĞILIMI: Öğretmen ataması branş dağılımı belli oldu mu? Branş dağılımı nasıl olacak? Alfa Beyin Dalgaları: Ne İşe Yararlar ve Nasıl Çalışırlar? 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK? Branş dağılımı belli oldu mu? KPSS öğretmen atamasında mülakat var mı?
title