Haberler

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü Zonguldak Şehitler Anıt’ı önünde düzenlenen törenle yapıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü Zonguldak Şehitler Anıt'ı önünde düzenlenen törenle yapıldı.

Zonguldak Şehitler anıtında düzenlenen törene; Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Şehit Aileleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz, sivil toplum örgütleri, gaziler, askerler, emniyet mensupları, şehit yakınları ve öğrenciler katıldı.

Törende, Zonguldak Şehitler Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından konuşma yapan Şehit Aileleri Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Yorulmaz, şöyle konuştu: "Türk ulusu tarih boyunca ülkesinin bütünlüğünü, bağımsızlığını ve halkının hürriyeti için Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da ve yurdun her köşesinde nice zaferlerde birçok şehit vererek tüm dünyaya kararlılığını ve gücünü ispatlamıştır. Bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin aramızdan bulunmayışının derin hüznünü yaşadığımız bugünde askerlik vazifesini yerine getirirken şehit olan tüm evlatlarımızı rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Şehit kanlarıyla sulanan bu toprakları koruma görevini artık biz ve yeni yetişen gençlerimiz devralmıştır. Dünya var oldukça bu vatan ebediyen var olacaktır"

Konuşmanın ardından Zonguldak Valisi Ali Kaban, 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek ve Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir tarafından şehit defteri imzalandı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Kaban Çanakkale Zonguldak Yerel Haberler

title