Haberler

18. Bahadın Kültür Festivali

Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle belediye tarafından bu yıl 18'incisi düzenlenen kültür festivali başladı.

Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle belediye tarafından bu yıl 18'incisi düzenlenen kültür festivali başladı.

Etkinlikler çerçevesinde, Arif Baş Açık Hava Müzesi önünden Hacı Demirel Amfi Tiyarosu'na kadar festival yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşe, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan ve davetliler katıldı.

Feyzioğlu, tiyatrodaki törende yaptığı konuşmada, iki gündür Bahadın'da bulunduğunu ve çok güzel şeylerle karşılaştığını söyledi.

Kutuplaşmanın had safhada olduğu bir dönemde yapılan Bahadın Kültür Festivali'nin insanları birleştiren, uzakları yakın eden bir etkinlik olduğunu belirten Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"Bahadın Yozgat'ın gülen yüzü, Yozgat'ın umudu, demokrasinin en sıkı yaşandığı bir belde. Burada olmaktan çok mutluyum. Ben daima halktan ve haktan yana oldum. Halktan kopuk bir düşüncenin yaşamayacağını çok iyi biliyorum. Özellikle, kadınlardan kopuk düşünceler en kısa zamanda yok olacaktır. Bizler ilerlediğimiz yolda kadınlarımızla başarıya ulaşacağız. Gülen kadınlarımızla, Kahkaha atan kadınlarımızla... Şimdi öyle bir kahkaha atalım ki, buradan Ankara duysun. Buradan özet olarak şunu söylemek isterim; sizler varsanız, ben bu yolda varım. Yoksanız yokum."

Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan ise 18 yıldır yapılan festivalin, Ramazan Bayramı ile birleşmesinin birbirini uzun zamandır göremeyen insanları bir araya getirdiğini ifade etti.

Belde insanının büyük bir bölümünün yurt dışında çalıştığını vurgulayan Özcan, şunları kaydetti:

"Bahadınlı kardeşlerimiz 1960'lı yıllardan bu yana gurbet ellerde ekmek parası kazanıyorlar. Yurt dışı işçi alımları öncesinde de Ankara, İstanbul gibi büyük kentlere göçler vardı. Bu göçler nedeniyle çoğu insan birbirini tanımıyor. Dolayısıyla ardı ardına gelen 4 kuşağın birbirlerini tanımalarına bu festival neden oluyor. Ayrıca kültürümüzün unutulmaması ve yaşatılması amacıyla da çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Semahlarımız oluyor, cem törenlerimiz oluyor. Çocuk şenliklerimiz, açık hava sinemaları, çeşitli yarışmalar, uçurtma şenlikleri, karikatür, fotoğraf ve resim sergileri, paneller ve daha bir çok tartışma programlarımız da oluyor. İşte bunun için gurbette bulunan kardeşlerimiz bu festivali iple çekiyorlar. Yine sosyal medya üzerinden şenliklerimize katılamayan hemşehrilerimize canlı olarak şenliklerimizi izlettirebiliyoruz."

Konuşmaların ardından Ankara Pir Sultan Abdal Semah Grubu ve Yenimahalle Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösteri yaptı. Hüseyin Deniz Aydın ve Moğollar grubu konser verdi.

Festival, çocuk şenliği ve doğa yürüyüşü ile "Birleşik Muhalefet Hareketi" konulu panel, Tayfun Talipoğlu şiir sohbeti ve Sebahat Akkiraz konseriyle sona erecek. - Yozgat

Kaynak: AA / Yerel

Bahadın Yozgat Sorgun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title