Haberler

"17. Cumalıkızık Ahududu Şenliği" -

Osmanlı dönemi mimarisini 700 yıldır muhafaza eden merkez Yıldırım ilçesine bağlı Cumalıkızık Mahallesi'nde, "17. Ahududu Şenliği" düzenlendi.

Osmanlı dönemi mimarisini 700 yıldır muhafaza eden merkez Yıldırım ilçesine bağlı Cumalıkızık Mahallesi'nde, "17. Ahududu Şenliği" düzenlendi.

Cumalıkızık Meydanı'nda düzenlenen şenlik, mehter takımı ve kılıç kalkan ekibinin gösterileriyle başladı.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, açılış töreninde yaptığı konuşmada, ahududunun üretilmesi ve pazar payının arttırılmasıyla ilgili çalışmaları üreticilerle yaptıklarını söyledi.

Osmanlıdan beri kadim bir kızık kültürüne sahip olduklarını, bu kültürü önemsediklerini anlatan Edebali, "Cumalıkızık, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne aday bir mahallemiz. Bu ay sonunda Cumalıkızık'ın dünya mirasına alınmasını bekliyoruz. Cumalıkızık mahallemiz, vakıf toprakları üzerinde inşa edilmiş. Cumalıkızık, dünya mirasına girse de girmese de bizim kadim medeniyetimizin mirasçısıdır" dedi

Edebali, Cumalıkızık'ta birtakım plan değişiklikleri çalışmasının olduğuna da değinerek, çalışmalar sonucu mahallenin altındaki geniş bir alanı otopark olarak düzenlediklerini ifade etti. Edebali, şunları kaydetti:

"Yine mahallenin üst tarafından birinci derece sit alanı olan ormanlık bölgeyi de Cumalıkızık'ın potansiyelini daha çok arttırmak ve dünyaya tanıtmak aynı zamanda dünya kültür ve turizm vitrinine çıkarmak için orayı da günü birlik tesis planı olarak düşünüyoruz. Bu kadim kültürümüzü yaşatmak için seferber olduk. Planlamamızı Anıtlar Kurulu'na gönderdik. İnşallah onaylanırsa bundan sonra Cumalıkızık'la ilgili çalışmaları daha da artıracağız."

AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik de üreticilerin bereketli ve kazançlı bir ahududu dönemi geçirmesini diledi. Yıldırım Belediyesinin sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini verdiğini dile getiren Çelik, belediyenin, Cumalıkızık'a, geleneklere, üretime ve buradaki insanlara sahip çıkmak adına bu şenliği en güzel şekilde düzenlediğini söyledi.

Konuşmaların ardından, jüri üyeleri "En Güzel Ahududu Yarışması"nda dereceye girenleri belirledi. Yarışmanın birincisi Mehmet Şahince'ye tam altın, ikinci Alaattin Doğru'ya yarım altın ve üçüncü Mahmut Erdönmez'e ise çeyrek altın hediye edildi.

Şenliğe, AK Parti Bursa milletvekilleri Bedrettin Yıldırım, Mustafa Öztürk ve Hakan Çavuşoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenlik kapsamında, akşam da Kaplıkaya Cazibe Merkezi'nde Grup Laçin konser verecek ve Yıldırım Belediyesi Erguvan Halk Dansları Topluluğu gösteri sunacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İsmail Hakkı Edebali Bedrettin Yıldırım Cumalıkızık Ak Parti Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title