Haberler

"15. Uluslararası Tosya Kültür ve Pirinç Festivali"

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde düzenlenen "15.Uluslararası Tosya Kültür ve Pirinç Festivali" kapsamında "Anadolu'nun Kırkpınar"ı yağlı güreş müsabakaları düzenlendi.

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde düzenlenen "15. Uluslararası Tosya Kültür ve Pirinç Festivali" kapsamında "Anadolu'nun Kırkpınar"ı yağlı güreş müsabakaları düzenlendi.

Tosya Güreş Sahası'nda düzenlenen müsabakaları, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ve vatandaşlar izledi.

Fatih Atlı, Güngör Ekin, Bayram Ertan gibi Türkiye'nin tanınmış Kırkpınar pehlivanların yanı sıra Kastamonu, Sinop, Samsun, Amasya, Çorum, Tokat ve Antalya'dan yaklaşık 400 pehlivan 14 kategoride mücadele etti.

Yağlı güreşlerde başpehlivan Fatih Atlı (28) oldu.

Atlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tosya'da yapılan güreşlerin önemli olduğunu ve ciddiye aldıklarını belirterek, "Geçen yıl da burada başpehlivan olmuştum. Yine o başarı serisini devam ettirdiğim için çok mutluyum. Önümüzdeki yıl yapılacak güreşlerde de yine birinci olmak istiyorum. Çünkü burada müthiş bir atmosfer var. Burayı çok seviyoruz, kendi evimizden farkı yok. Yarın Korkuteli'de bir müsabaka var. İnşallah bu başarıyı orada da devam ettiririm" diye konuştu.

Tosya Belediye Başkanı Şahin de bu tarz sosyal etkinliklerin varlıklı insanların destekleriyle yapıldığını ifade ederek, "Ağalık vermeyle olur. Bu işler iş adamlarımızın katkılarıyla yürüyor. İlçemizde gerçekleştirdiğimiz bu müsabaka iş adamlarımızın destekleri sayesinde bu günlere geldi" dedi.

Gelecek yıl yapılacak yağlı güreşlerde güreş ağalığı ihalesini 80 bin lira veren iş adamı Cihan Çetin kazandı.

Bu arada müsabakalarda 300 kilogram yağ kullanıldığı bildirildi.

Muhabir: Yusuf Çelik / Mehmet Ulusoylar / Ferdi Akıllı

Yayıncı: İbrahim Uyar - KASTAMONU

Kaynak: AA / Yerel

Fatih Atlı Kırkpınar Kastamonu Tosya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title