Haberler

15. Ulusal Kültür ve Bal Festivali"

Ardahan Belediyesi tarafından düzenlenen "15. Ulusal Kültür ve Bal Festivali" kapsamında en iyi bal yarışması yapıldı.

Ardahan Belediyesi tarafından düzenlenen "15. Ulusal Kültür ve Bal Festivali" kapsamında en iyi bal yarışması yapıldı.

Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Çamlıçatak Ormanlığı'ndaki mesire alanındaki programda yaptığı konuşmada, Ardahan balının önemli,olduğunu bunun için de bal ve arının kıymetini bildiklerini söyledi.

Belediye olarak bölgenin ürün ve kültürünü tanıtmanın yanı sıra altyapı ve üst yapıyla da ilgilendiklerini anlatan Köksoy, şunları kaydetti:

"Beş yılımız dolu dolu geçti. Bizler belediye olarak asırlık problemle mücadele ettik. Parkı ve pazarı olmayan bir Ardahan ile mücadele ettik. Bugün geldiğimiz noktada şükürler olsun doğalgaza kavuştuk. Bundan sonra da çalışmalarımız aralıksız sürecektir. Temel ve köklü projelerle uğraşacağız. Tarihi ve estetik projeleri sürdüreceğiz. Ardahan güzel hizmetleri hak ediyor, bunlar gerçekleşecek."

Kentte bin 500'den fazla bitki çeşidi olduğunun altını çizen Köksoy, "Bunlardan yaklaşık 300'ü nektar salgılıyor. Bu çok ciddi bir kıymet ve değerdir. Bu kıymet ve değerin farkındayız. Bu çok ciddi bir potansiyeldir. Buna hep birlikte sahip çıkmak zorundayız. Sahte ballarla da ortaklaşa mücadele edeceğiz. Bu konuda size söz veriyorum" diye konuştu.

Festival kapsamında en iyi süzme bal, petek bal ve en iyi ana arı yetiştiriciliği dallarında yarışma düzenlendi. Dereceye girenlere ödüller verildi.

Programa katılanlara bal şerbeti ikram edildi. - Ardahan

Kaynak: AA / Yerel

Ardahan Belediyesi Faruk Köksoy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title