Haberler

14. Mustafa Nevzat Eczacılık Ödülü İçin Geri Sayım Başladı

Güncelleme:

Eczacılık alanında bilimsel çalışmaları desteklemek ve teşvik etmek amacıyla iki yılda bir düzenlenen, "Mustafa Nevzat Eczacılık Ödülü" için geri sayım başladı.

Eczacılık alanında bilimsel çalışmaları desteklemek ve teşvik etmek amacıyla iki yılda bir düzenlenen, "Mustafa Nevzat Eczacılık Ödülü" için geri sayım başladı. Bu yıl 14'ncüsü düzenlenen "Eczacılık Ödülü"ne başvuruda bulunan 17 doktora tezi için 6 Mayıs 2014'te jüri değerlendirme toplantısı yapılacak. Birinci seçilen tez sahibinin 17 bin 500 TL, "90. Yıl Özel Ödülü"nü alacak tez sahibinin ise 10 bin TL ile ödüllendirileceği yarışmanın ödül töreni 26 Mayıs 2014 tarihinde Rahmi Koç Müzesi'nde gerçekleştirilecek

Türk ilaç endüstrisinin gelişiminde öncü rol üstlenen, insan sağlığının yanı sıra tüm faaliyetlerinde yenilikçi çalışmaları destekleyen Mustafa Nevzat İlaç'ın, 1989'dan bu yana her iki yılda bir verdiği "Eczacılık Ödülü" için geri sayım başladı. Türkiye'deki eczacılık fakültelerinden genç eczacılar bu yıl 14'ncüsü verilecek olan eczacılık ödülüne yoğun ilgi gösterdi. Birincinin adına düzenlenen gümüş plaket ve 17 bin 500 TL ile ödüllendirileceği yarışmada başvuruda bulunan 17 doktora tezi için 6 Mayıs 2014'te Mustafa Nevzat Tıp ve Kültür Evi'nde jüri değerlendirme toplantısı yapılacak.

EN FAZLA BAŞVURU ANKARA'DAN

Sektörün en prestijli ödülü olarak gösterilen "Mustafa Nevzat Eczacılık Ödülü" için bu yıl en fazla başvuru Ankara'dan gerçekleşti. 2012 ve 2013 yıllarında üniversitelerince kabul edilen doktora tezleri ile Ankara'dan sonra en fazla başvuru gelen iller İstanbul, İzmir, Trabzon, Mersin ve Erzurum oldu. Marmara ve Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden 3, Ege ve Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden 2, GATA Eczacılık Bilimleri, Mersin, Yeditepe, Karadeniz Teknik, Gazi, İstanbul ve Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden başvuruda bulunan 17 tezin birincisi 26 Mayıs 2014 tarihinde Rahmi Koç Müzesi'nde gerçekleştirilecek ödül töreni ile duyurulacak.

"GENÇ ECZACILARA TEŞEKKÜR EDERİZ"

Genç eczacıların kariyerlerini geliştirmesi için her iki yılda bir düzenlenen "Eczacılık Ödülü"ne artan ilgiden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını söyleyen Mustafa Nevzat İlaç Genel Müdürü Levent Selamoğlu, "Geride bıraktığımız 90 yılda, her zaman sağlık için bilimin yolunda kendimizi yeniledik. Bu önemli yolculukta önceliğimiz insan sağlığı oldu. Birikimlerimizi gelecek nesillere aktarabilmek, genç eczacıların kariyerlerini geliştirmeleri için düzenlediğimiz her 'Eczacılık Ödülü'nde birbirinden değerli başvurular ulaşıyor. Öncelikle genç eczacılara yürekten teşekkür ediyoruz. Türkiye'de eczacılığın gelişmesine katkıda bulunacağına inandığımız bu değerli araştırmaları desteklemekten mutluluk duyuyoruz" açıklamasını yaptı.

90. YILA ÖZEL ÖDÜL

İlki 1989 yılında gerçekleştirilen "Mustafa Nevzat Eczacılık Ödülü"nün bu yıl iki ödül verilecek. Birinci seçilen tez sahibinin yanı sıra Mustafa Nevzat İlaç'ın kuruluşunun 90. yılı nedeniyle bu yıl ayrıca "90. Yıl Özel Ödülü" de verilecek. 26 Mayıs 2014'te gerçekleştirilecek ödül töreninde "90. Yıl Özel Ödülü"nü kazanan tez sahibine adına düzenlenmiş gümüş plaket ile 10 bin TL takdim edilecek. Mustafa Nevzat İlaç'ın tüm dünyada hastaların daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürmeleri için çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Selamoğlu, "Ar-Ge uygulamalarının gelişmesi bizim için hayati önem taşıyor. Bu anlamda etkin, emniyetli, hasta uyumunu sağlayan, inovasyon odaklı çalışmalarımızı sürdürüp, inovatif ekonomik ürünler geliştirerek insan sağlığının hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. 1989'dan itibaren başlattığımız 'Eczacılık Ödülü', bu yönde önemli bir işlev gördüğü gibi alanındaki araştırmaları da teşvik eden yapısıyla, kurucumuz Prof. Mustafa Nevzat Pısak'ın anısını yaşattığımız çok değerli bir organizasyon" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Türkiye Mersin Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title