Haberler

14 Kasım Dünya Diyabet Günü

14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında Kahramanmaraş'ta diyabete dikkat çekmek için "Mavi Halka" etkinliği yapıldı.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında Kahramanmaraş'ta diyabete dikkat çekmek için "Mavi Halka" etkinliği yapıldı.

Atatürk Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Abid Başarıcı, diyabetin ülkede ve dünyada salgın gibi arttığına dikkat çekti.

Zorlaşan yaşam şekilleri, hareketsizlikleri, hazır gıda gibi sağlıksız beslenmenin sebep olduğu diyabeti durdurmanın ekip işi olduğunu vurgulayan Başarıcı, şunları kaydetti.

"Sembolümüz olan Mavi Halka diyabetin, evrenselliğini ve küresel diyabet birlikteliğini temsil eder. Çoğu kültürde halka, yaşamı ve sağlığı temsil eder, mavi renk ise tüm insanları altında birleştiren gökyüzünü çağrıştırır."

Başarıcı, 200 kişinin yapmış olduğu Mavi Halka ve fizik aktiviteleri, kan şekeri ölçümleri ile halkın dikkatini çekmeye çalıştıklarını, halkın spor yapmasını ve sağlıklı beslenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Programa, Vali Yardımcısı Sultan Doğru, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Ersin Özgül, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Beden Eğitimi Öğrencileri ve halk sağlığı personelleri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Diyabet Günü Kahramanmaraş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title