Haberler

135 İşletmeye Yüzde 80 Hibe Desteği

Siirt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, damızlık boğa, koç ve teke için 135 işletmeye yüzde 80 hibe desteği verecek.

Siirt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, damızlık boğa, koç ve teke için 135 işletmeye yüzde 80 hibe desteği verecek.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat, Bakanlığı tarafından uygulanan Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz Projeleri kapsamında yeni inşaat ve tadilat için yüzde 50, damızlık boğa, koç ve teke için ise yüzde 80 hibe desteği ile hayvancılık işletmelerinin destekleneceğini aktardı. Murat, "Bu proje kapsamında ilimizde 135 hayvancılık işletmesine 1 milyon 122 bin lira tutarında 522 adet koç, 452 adet teke olmak üzere toplam 974 adet koç ve teke dağıtımı yapılacaktır. İlk etapta 28 Ağustos 2015 Cuma günü 452 adet tekenin dağıtımına başlanmıştır. Dağıtımlarımız bittikten sonra projeden yararlanan üreticilerimizin hesaplarına bu teke ve koçlar için ödedikleri miktarın yüzde 80'i, bakanlığımız tarafından hibe olarak yatırılacak" dedi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Karadeniz Konya Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title