Haberler

13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Turizm Fakültesi Yiyecek, İçecek İşletmeciliği Bölümü öğrencileri, "13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri" kapsamında düzenlenen yarışmada 4 dünya ikinciliği, bir dünya üçüncülüğü kazandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Turizm Fakültesi Yiyecek, İçecek İşletmeciliği Bölümü öğrencileri, "13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri" kapsamında düzenlenen yarışmada 4 dünya ikinciliği, bir dünya üçüncülüğü kazandı.

Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülke aşçıları ile dünyanın önde gelen ustaları arasında yakınlaşma sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliğe katılan öğrenciler, kategorilerinde madalya kazanma başarısı gösterdi.

Dünya Şefler Birliği (WACS) tarafından belirlenen standartlar çerçevesinde Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) tarafından düzenlenen etkinlikte öğrenciler, uluslararası geçerliliği olan madalya ve sertifikaların sahibi oldu.

Öğrencileri ödüllendirmek üzere makamında kabul eden MSKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Bayram Akça, Turizm Fakültesinin turizm kenti Muğla ve uluslararası yarışmalarda önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

Fakültenin turizmin çıtasını daha yükseklere taşımak için bilgi ve becerileri geliştirdiğini belirten Akça, "Öğrencilerimiz 13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen etkinlikte 4 dünya ikinciliği ve bir dünya üçüncülüğü ödülüne layık görüldü. Kendilerini üniversitemiz adına gönülden kutluyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar ise elde edilen derecenin Turizm Fakültesi için önemli bir başarı olduğunu dile getirdi.

Yarışmaya 16 ülkeden 400'ü yabancı 2 bin yarışmacının katıldığına işaret eden Bahar, şöyle konuştu:

"Yarışmalar 66 kategoride yapılmış ve değerlendirmeler, 25'i yabancı 100 jüri tarafından yapılmıştır. Öğrencilerimizden İlker Çelik ve Furkan Çakmak 'Restoran Tatlı Tabağı' kategorisinde dünya ikincisi, İlhan Avcu ve İskender Ulubaş 'Balık Tabağı' kategorisinde dünya ikinciliği, Oktay Yalçın ise 'Makarna Tabağı' yarışmasında dünya üçüncülüğü elde etti. Bu bizim için büyük ve önemli bir başarı. İnşallah önümüzdeki yıl dünya birincisi olacağız."

Yiyecek, İçecek İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burhan Kılıç ise bundan sonraki hedeflerinin ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak daha iyi dereceler elde etmek ve üniversitelerinin ismini daha iyi duyurmak olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Rektör Vekili Akça ve Dekan Bahar, öğrencilere hediye verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İstanbul Akça Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title