Haberler

12. Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, 1 milyon doları aşan ihracatçı firma sayılarının 571'i bulduğunu, bunlar sayesinde dünya mobilya ihracat sıralamasında 11 basamak yükselerek 12. sıraya geldiklerini söyledi.

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, 1 milyon doları aşan ihracatçı firma sayılarının 571'i bulduğunu, bunlar sayesinde dünya mobilya ihracat sıralamasında 11 basamak yükselerek 12. sıraya geldiklerini söyledi.

Güleç, İstanbul Fuarcılık AŞ ile MOSFED iş birliğinde, Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB destekleriyle gerçekleştirilen 12. Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'nın (İMOB) açılışında konuştu.

Buradaki konuşmasında sektör derneklerinin bir federasyon çatısı altında toplandığından bahseden Güleç, 36 bin üretici, 10 bin ihracatçı firması bulunan bir sektörü temsil ettiklerini kaydetti.

1 milyon doları aşan ihracatçı firma sayılarının 571'i bulduğu bilgisini veren Güleç, bunlar sayesinde dünya mobilya ihracat sıralamasında 11 basamak yükselerek 12. sıraya geldiklerini vurguladı.

Güleç, artık Türk mobilya sektörünün sadece ürün satmadığını, aynı zamanda kalite, tasarım ile farklı ve yenilikçi fikirler de sattığını dile getirdi.

Afrika'da girmedikleri şehir olmadığının altını çizen Güleç, sektörün gelişmesine katkı sağlayacak tasarım tebliğini ve desteklerini çok önemsediklerini ifade etti.

- Fuardan

Türkiye mobilya pazarı ve ihracatının yüzde 75'ini temsil eden İMOB, dünyanın 2., Türkiye'nin ise en büyük fuarı konumunda bulunuyor.

150 bin metrekarelik alanda, 11 salonda 524'ün üzerinde firmanın katılım gösterdiği fuara, bu yıl 90 ülkeden 30 binin üzerinde yabancı, toplamda ise 150 bin civarında katılımcı bekleniyor.

Fuar kapsamında Ekonomi Bakanlığı desteği ile Almanya'dan Danimarka'ya, Hindistan'dan Güney Afrika'ya kadar 32 ülkeden alım heyeti düzenlenecek.

Bu yıl Malezya, İran, Çin ve Tayvan'dan 31 yabancı firmanın katılım göstereceği fuara, geçen yıl Amerika, İspanya, Almanya, Tayvan, Yunanistan, Malezya, Rusya ve Mısır'dan 23 yabancı firma katılmıştı.

CNR EXPO Yeşilköy'de düzenlenen fuarın kapıları 31 Ocak'a kadar açık olacak.

Sıra dışı ürünlerin sergilendiği fuarda, Kazakistan'daki bir iş adamı için özel olarak tasarlanan 300 bin dolar değerindeki 'Kazak Kartalı Tahtı' yoğun ilgi çekti.

10 ustanın 2 ay boyunca tamamen el işçiliğiyle yaptığı tahtın arkasına kartal kanatları şekli verildi.

Fuarda, çiçek yetiştirilebilen ekolojik masa da sergileniyor. Özel tasarım yemek masasında hem yemek yenebiliyor, hem de masada çiçek yetiştirilebiliyor.

Çevre dostu masanın en önemli özelliği gizli panellerine yerleştirilen ağaç tohumları. Bu sayede masanın ömrü dolduğunda doğaya bırakılabiliyor ve masadaki tohumlar filizlenerek ağaç oluyor.

Fuarda Mod Tasarım tarafından geliştirilen ve mağazaya gitmeden dijital ortamda ev ile ofis tasarlanabilen cep telefonu uygulaması da görücüye çıktı.

Uygulama ile gerçek boyutlarına uygun olarak mekana, uygulamada bulunan mobilyalar yerleştirilebiliyor. Tüketiciler aynı uygulama ile mobilyaların fiyatları öğrenilebiliyor, tasarladığı mekanı özel bir gözlükle gezebiliyor.

Bütün mekan tasarımını dijitale alan uygulama ile mobilyanın seçiminden eve kurulumuna kadar geçen ortalama 1 aylık süre 1 haftaya kadar iniyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ahmet Güleç İstanbul Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Koç Metalurji halka arz hangi bankalarda var? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz nereden, hangi bankadan alınır? BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title