Haberler

12. Camili Saf Kafkas Arı ve Bal Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Borçka'nın Düzenli köyünde düzenlenen 12. Camili Saf Kafkas Arı ve Bal Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

Borçka'nın Düzenli köyünde düzenlenen 12. Camili Saf Kafkas Arı ve Bal Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

Macahel Eğitim-Kültür ve Dayanışma Vakfı ile Camili Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği'nce ortaklaşa düzenlenen festivale, Artvin Valisi Necmettin Kalkan, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Binbaşı Hakan Keskin, Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük, İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, DSİ 26. Bölge Müdürü Muammer Keleş, TEMA Vakfı Onursal Başkanı Artvinli işadamı Ali Nihat Gökyiğit ile çok sayıda davetli katıldı.

Festivalde, Macahelli sanatçı Bayar Şahin'in seslendirdiği yöreye özgü türküler eşliğinde horon oynandı. Festivalin gelenekleri arasında yer alan yaşları 50 ile 85 yaş arasındaki kişilerden oluşan Macahel Yaşlılar Halk Dansları Topluluğunun söylediği Gürcüce şarkılar ile gösteriler izleyenlerin beğenisini topladı.

Vali Kalkan, programda yaptığı konuşmada, Ali Nihat Gökyiğit'in İstanbul Sancaktepe Kaymakamlığı görevini yürüttüğü sırada Artvin'e vali olarak atandığım günlerde kendisini ziyaret ederek festivale davet ettiğini söyledi.

Gökyiğit'in sadece bölgedeki saf Kafkas arı ırkının yetiştirilmesi, yaşatılması ve geliştirilmesi için gayret göstermediğini. aynı zamanda Artvin'in eğitim ve öğretimine de önemli katkılar sunduğunu belirten Kaykan, "Bu bağlamda geçtiğimiz yıl 3 milyon lira tutarında Artvin Çoruh Üniversitesi'ne bir kongre merkezi yapımı için kaynak ayırmıştır. Ayrıca ilimizde mikro kredi uygulamasına da öncülük etmiştir. Kendilerini yürekten bir kez daha alkışlıyorum" dedi.

Festival, en iyi karakovan balı asma yarışmasında dereceye giren bal üreticisi tarafından, festival alanında bulunan Kızılağaç üzerine karakovan peteğini ağaca önceden bağlanmış vinçle halatlar yardımıyla çekilerek yerleştirilmesiyle sona erdi.

- ARTVİN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title