Haberler

11. Uluslararası Bodrum Bale Festivali

Samsun Devlet Opera ve Balesi, Dünya Dans Günü’nde sahnelediği "Bach Alla Turca" gösterisini sundu

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından Tarihi Bodrum Kalesi'nde gerçekleştirilen  "11. Uluslararası Bodrum Bale Festivali"nde, Samsun Devlet Opera ve Balesi, Dünya Dans Günü'nde sahnelediği "Bach Alla Turca" gösterisini sundu.

Tarihi Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde gerçekleştirilen gösteriyi, Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Prof. Rengim Gökmen, Gazeteci-Yazar Can Dündar, tiyatro sanatçısı Melek Baykal, Şarkıcı Emre Altuğ ile çok sayıda vatandaş izledi.

Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından iki gün sergilenecek eser, iki bölümden oluşuyor. J. S. Bach'ın eserlerinden yola çıkılarak, iki farklı yaklaşımın uyumlu bir bütünlükle sahnelendiği "Bach Alla Turca" balesinin ilk bölümü "Bach Konçerto" adını taşıyor. Masa başında oturmuş dört karakter arasında geçen karşılıklı uzlaşma, ortak görüş ve ikna kavramlarını Bach'ın tempolarına göre işleyen çağdaş bir dans yorumu. İlk bölümün koreografisi, dekoru ve kostüm tasarımını Marco Cantalupo ve Katarzyna Gdaniec'e ait. Eserin bütününe adını veren ve aynı zamanda temsilin ikinci bölümünü oluşturan "Bach Alla Turca" ise düzenlemesini Bach'ın müziklerinden yola çıkarak Anjelika Akbar'ın yaptığı "Bach La Orientale" albümü üzerine Mehmet Balkan koreografisinden oluştu.

Anjelika Akbar ve Mehmet Akatay'ın canlı performansları eşliğinde Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestra sanatçılarının sahne aldığı geceye sürpriz konuk olarak katılan Çağla Şikel, bale gösterisi sundu.

Gazeteci-Yazar Can Dündar,  gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm ülkenin Ramazan Bayramı'nı kutladığını belirterek, "Bodrum'da bir bale festivali olması hepimize kıvanç veriyor. Ben de geldikçe izlemeye çalışıyorum. Çok özel balenin çağdaş yüzünü gösteren çok güzel bir örnek izledik. Kadın erkek ilişkisini, kıskançlığını çok estetik olarak anlatmış bir eser izledik. Ben festivalin devam etmesini diliyorum" dedi.

Dündar, Milliyet gazetesi ile yolları ayırdınız mı sorusuna, "Daha çok kovulma hadisesi yaşadık. Politik olduğunu düşünüyorum. Ben yazmaya çizmeye neresi olursa devam edeceğim. Doğru bildiklerimi yazmaya, söylemeye ara vermeden devam etme niyetindeyim" ifadelerini kullandı.

2 saat süren gösteriyi yaklaşık 2 bin 500 kişi izledi. - Muğla

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Anjelika Akbar Emre Altuğ Can Dündar Bodrum Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title