Haberler

1001 Çocuk 1001 Dilek Projesi

Deniz Feneri Derneği tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen 1001 Çocuk 1001 Dilek Projesi kapsamında yüzlerce çocuk hayallerini gerçekleştirecek hayırseverleri bekliyor.

Deniz Feneri Derneği tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen 1001 Çocuk 1001 Dilek Projesi kapsamında yüzlerce çocuk hayallerini gerçekleştirecek hayırseverleri bekliyor.

Deniz Feneri Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, Derneğin 1001 Çocuk 1001 Dilek Projesi ile 13 yıldır çocukların hayal dünyasına yardım ellini uzattığı belirtildi.

Proje kapsamında çocukların hayatlarını, sıkıntılarını, sevinçlerini, isteklerini ve hayallerini mektuba dökerek Derneğe gönderdiği ifade edilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Deniz Feneri Türkiye'de 14 ilköğretim okulunu temelden yaparak eğitime kazandırdı. Tamamı Türkiye'nin farklı bölgelerinde bulunan ve köy çocuklarına hizmet eden bu okulların hepsi devlet idaresinde. Bu yıl 1001 Çocuk 1001 Dilek projemizi derneğimizin yaptırdığı okullarda okuyan çocuklar için hayata geçirdik. 500 öğrencimize 'iyilik' ve 'yoksulluk' ne demek ile 'en büyük hayalin nedir' diye sorduk. Onlar da henüz hiç kirlenmemiş kalplerinden geçen cevapları kağıda döktüler."

Açıklamada, bugüne kadar 28 bin 512 çocuğun dileğinin gerçek olduğunun altı çizilerek, şunlar kaydedildi:

"Kimi oyuncak bebeğinin yenisini istiyor, kimi oyuncak araba, kimi defter-kalem, kimi sadece yatağına nevresim, kimi uyurken uyandırılmamak, kimi yürüyebilmek, kimi şehir peyniri, kimi ise sadece şefkat istiyor. Hayırseverler, www.1001dilek.com adresinden yüzlerce çocuğun tertemiz duygularını, umutlarını okuyup dilekleri gerçekleştirebilir. Haydi, hep birlikte tüm çocukların hayallerine ışık olalım, dileklerini hep beraber gerçekleştirelim ve onları sevindirelim."

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title