Haberler

1000 Gence 1000 Kitap" Projesinde Kitap Sayısı 900'e Ulaştı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Gençlik Merkezi’nin “Okuyorum, Yeni Bir Dünyaya Merhaba Diyorum” sloganıyla başlattığı “1000 Gence 1000 Kitap” projesinde kitap sayısı 900’e ulaştı.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Gençlik Merkezi'nin "Okuyorum, Yeni Bir Dünyaya Merhaba Diyorum" sloganıyla başlattığı "1000 Gence 1000 Kitap" projesinde kitap sayısı 900'e ulaştı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Fatsa Gençlik Merkezi İlçe Müdürü Beraat Şahin, "Bu projenin amacı gençleri ve küçük yaş grubundaki öğrencileri kitapla tanıştırmak, okuma alışkanlığı ve becerilerini geliştirmektir. Okullarda buna benzer faaliyetler gerçekleştirilmekte ve bizde bu faaliyetlere destek olmak amacı ile yerelde böyle bir proje başlattık. Projemiz 1 ay önce başlamış olmasına rağmen yoğun ilgiyle karşılandı. Biz kitapların raflarda değil bireylerin ellerinde okunarak eskimesini istiyoruz ve bu amaçla toplanan kitapları gençlerimize ulaştırarak onlara hediye edeceğiz. Kitap içinde ayrı bir dünya ve yaşam olan bir nesne, okuyan insanın hayata bakış acısı genişler, daha iyimser ve daha mantıklı düşünme becerisi kazandırır. Gençler okunmadık ve paylaşılmadık kitap kalmasın diye ellerindeki kitapları bize seve seve getiriyorlar. Ayrıca; yerelde başlattığımız bu projemize Fatsalı olup il dışında bulunan büyüklerimizden de destek almaya başladık. Toplanan kitaplar kurumumuz tarafından daha çok köylerde ikamet eden öğrencilere ulaştırılacak. Umuyoruz ki bu konuda bize verilen destekler her gün biraz daha artar" dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatsa Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title