Haberler

100 Yıllık Eserler Sergilenecek

Bilecik Belediyesi tarafından yapımı devam eden Yaşayan Kent Müzesi'nde 100 yıllık eserler sergilenecek.

Bilecik Belediyesi tarafından yapımı devam eden Yaşayan Kent Müzesi'nde 100 yıllık eserler sergilenecek.

Belediyeden yapılan açıklamada, merkez ve köylerde tarımda kullanılan araçlar olmak üzere, eski giyim ve kuşam ile günlük hayatta kullanılan malzemelerin müzede sergilenmek üzere toplanmaya başlandığı kaydedildi.

Bilecik'in tarihi hakkında gelecek nesillere bilgi kaynaklığı edecek materyallerin sergileneceği müzeye bağış yaparak katkı sağlayan kişilerin isimlerinin yaşatılacağı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

" Şeyh Edebali'nin 'Ey oğul geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın' sözünün adeta vücut bulacağı Kent Müzesi'nin inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. Hayata geçirilecek olan müze, 2 bin 500 metrekare alan üzerinde, büyüklüğü bin 500 metrekare kapalı alan ve bin metre kare bahçe yanında otoparkı ile birlikte şehrimize hizmet verecek. Müzede, 3D sinevizyon salonunda yaşayan kültürümüzün videolarının çeşitli teknolojik içerikler ile izlenmesi sağlanacaktır. Bilecik'in kronolojik sıralamasına uygun olarak yapılmış maketler platform üzerinde cam koruma içerisinde sergilenecektir. Bilecik'te yaşamış insanların sanat ve zanaat dallarında ulaştıkları ustalık, maddi ve manevi kültürün değişik alanları ve meslek kültürlerinin yansıtılması sağlanacaktır. Bunun yanında günlük yaşama ait örf, adet ve geleneklere bağlı kalınarak tanıtılacak."

Açıklamada, müzenin kentin sosyo-ekonomik yapısını, kültürünü, folklorik değerlerini yansıtan bal mumu heykelleri ve geleneksel ekipmanları ile donatılacağı bildirildi. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Şeyh Edebali bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title