Haberler

%100 Yerli Humanist Türk Ekonomisinİn Tercihi

Güncelleme:

Türk Ekonomisi İnsan Kaynakları'nda Yerli Yazılım Kullanıyor.

1990'lı yıllarda Türkiye'nin ilk bilgisayar mühendislerinden olan Bilin Yazılım'ın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. D.Zafer İnkaya liderliğinde hazırlanan İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi "HUMANİST" geçen yirmi bir yıllık süreçte Türk ekonomisinin tercihi oldu.

Ülkemizin ihtiyacı olan ve son zamanlarda devlet politikalarında da sözü edilmeye başlanan "yerli yazılım ile kalkınma" nın önemli bir başarı örneği olan "HUMANİST", birçok büyük yabancı rakibine rağmen 20 yıldan uzun bir zamandır ayakta kalabilmiş ve gelişimini sağlamış durumda. Aşağıda isimleri geçen kuruluşlar gibi Türkiye'nin lokomotif sektörlerinin lider kuruluşları da bu tercihleri ile hem kendilerine bir avantaj yakalayabilmiş, hem de böyle bir başarıya ortak olmuşlar durumdalar.

Bilin Yazılım "HUMANİST" ile; global anlamda bütün temel ve stratejik insan kaynakları süreçlerini kapsarken, aynı zamanda Türkiye'deki iş sistemleri, yerel uygulamalar ve yasal gereksinimlere uygun çözümler garanti ediyor. Yazılımın en önemli özelliği, insan kaynakları yönetimi işlevlerinin tümünü tek bir veri tabanında toplaması ve alt sistemler arasındaki iletişim bütünlüğünü sağlaması.

Tamamen Türk mühendislerin ürünü olan "HUMANİST", 1990'da Lafarge Türkiye ve sonrasında da Arçelik ile başladığı yolculuğunda, şu sıralarda 9.0 sürümü ile 500 bin kullanıcıya ulaşmış durumda. "HUMANİST" bugün, özellikle insan kaynakları yönetiminde niteliksel ve niceliksel anlamda verimlilik ve etkinliğin ciddi farklar yaratabildiği; otomotiv, ilaç, bankacılık ve sigortacılık sektörlerinde açık ara lider durumda.

"HUMANİST", T. Halk Bankası ve T.C. Ziraat Bankası gibi kamu sermayeli kurum deneyimlerinin yanında, özel sektörde de 10,000 – 25,000 aralığında çalışanı olan birçok şirkette başarı ve beğeni ile kullanılan bir uygulama yazılımı. Eczacıbaşı gibi bir topluluk şirketinde de tek bir veri tabanı üzerinde birçok şirketin hem merkezi, hem de merkezi olmayan stratejik ve operasyonel insan kaynakları süreçlerini tek noktadan yönetme konusunda dünyada da nadir görülebilecek bir başarı düzeyini yakalamış durumda.

Temel uzmanlık alanları Bilgi Teknolojileri ve İnsan Kaynakları Yönetimi olan Bilin Yazılım danışmanları, 1990'dan bu yana tüm insan kaynakları yönetim süreçlerini tek bir çatı altında toplayan "HUMANİST" ile sektörlerinin lideri olan 200'ü aşkın, kurum ve kuruluşta 600'ü aşkın proje ile başarılarını kanıtladılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title