Haberler

10 Kişiden 3'ü Doğduğu İlden Farklı Bir İlde Yaşıyor

Türkiye’de her 10 kişiden 3’ünün doğduğu ilden farklı bir ilde yaşadığı bildirildi.

Türkiye'de her 10 kişiden 3'ünün doğduğu ilden farklı bir ilde yaşadığı bildirildi.

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Doğum Yeri İstatistikleri değerlendirildi. Yapılan açıklamada ülkemizde her 10 kişiden 3'ünün doğduğu ilden farklı bir ilde yaşadığı belirtildi.

Türkiye'de yaşayan T.C. vatandaşlarının yüzde 96,8'i Türkiye doğumlu, yüzde 1,3'ü ise yurt dışı doğumlu. ADNKS 2014 yılı sonuçlarına göre ülkemizde ikamet eden T.C. vatandaşlarının, yüzde 65,5'i doğduğu ilde, yüzde 31,3'ü ise başka bir ilde ikamet etti.

İSTANBUL'DA IKAMET EDENLERDE ILK SIRAYI SIVAS DOĞUMLULAR ALDI

En yüksek nüfusa sahip il olan İstanbul'da yaşayan ancak doğum yeri farklı bir il olanlar arasında Sivas doğumlular birinci sırada yer alırken Ordu ikinci ve Tokat doğumlular da üçüncü sırada yer aldı. 112 bin 518 Adıyaman doğumlu, 58 bin 565 Gaziantep ve 21 bin 39 Kilis doğumlu İstanbul'da ikamet etti.

TÜRKİYE'DE YAŞAYANLARIN YÜZDE 2,2'Sİ GAZİANTEP DOĞUMLU

Türkiye'de ikamet eden T.C. vatandaşlarının doğum yerleri incelendiğinde yüzde 9,5'inin doğum yerinin İstanbul olduğu görüldü. Ankara yüzde 4,3 ile ikinci sırada yer alırken, onu sırasıyla yüzde 3,3 ile İzmir, yüzde 2,8 ile Konya ve Şanlıurfa illeri izledi.

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü, verilerine göre, Türkiye'de ikamet eden T.C. vatandaşlarının yüzde 2,2'sinin doğum yerinin Gaziantep, yüzde 1,1'sinin Adıyaman ve yüzde 0,3'ünün ise Kilis olduğu belirtildi.

Gaziantep'te 2014 yılında ikamet edenlerin yüzde 76'sını Gaziantep'te doğanlar, yüzde 6,7'sini Şanlıurfa'da doğanlar oluşturdu. Gaziantep'te kendi ilinde doğanlardan sonra en çok sırasıyla Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Hatay, Adana, Osmaniye, İstanbul, Siirt, Mersin ve Mardin doğumlular ikamet etti.

Adıyaman'da 2014 yılında ikamet edenlerin yüzde 89,6'sını Adıyaman'da doğanlar oluşturdu. Adıyaman'da kendi ilinde doğanlardan sonra en çok sırasıyla Malatya, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, İstanbul ve Mersin doğumlular ikamet etti.

Kilis'te 2014 yılında ikamet edenlerin yüzde 77,4'ünü Kilis'te doğanlar, yüzde 10,2'sini Gaziantep'te doğanlar oluşturdu. Kilis'te kendi ilinde ve Gaziantep'te doğanlardan sonra en çok sırasıyla Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Adana ve Şanlıurfa doğumlular ikamet etti. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep İstanbul Türkiye Kilis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title