Haberler

10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası

AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan: "Türk milleti hiçbir şart altında boyunduruk altında bulunmayacak"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türk milletinin hiçbir şart altında boyunduruk altında bulunmayacağını bildirdi.

Erdoğan, "10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası" dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyet döneminde hayata geçirilen inkılap ve reformların demokratik, modern, hür ve müreffeh Türkiye'nin temellerini atarak büyük bir dönüşüm ve modernleşme sürecini başlattığını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, milletin büyüklüğünü, gücünü, öz güvenini, tarihteki ve uygarlığın gelişme sürecindeki rolünü gösteren bir eser olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türk milleti hiçbir şart altında boyunduruk altında bulunmayacak. Devrin modern silahlarıyla dahi sonuç alınamayan mücadelede iradesini 'Ya İstiklal ya Ölüm' seslenişiyle ortayla koymuş ve bundan da asla ödün vermemiştir. Cumhuriyetimizin kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanın güçlü bir ülkesi, medeni milletler camiasının saygın üyesi haline gelmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyet değerlerimizi her türlü siyasal ve toplumsal tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar yaşaması ve egemenliğini muhafaza ederek, küresel alanda cazibe ve güç merkezi olmasının, kuruluş yıllarındaki muazzam birliktelik ruhunun tekrar gösterilmesinden ve milletin kendi kaderine hakim olmasından geçiyor. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve aziz şehitleri saygıyla anıyoruz."

AK Parti İl Başkanı Uzer

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer de Gazi Mustafa Kemal'in "en büyük eserim" dediği Cumhuriyetin, yaşanan badirelere rağmen gururla ve onurla dimdik ayakta olduğunu ve geleceğe her zamankinden daha büyük bir ümit ve kararlılıkla yürüdüğünü bildirdi.

Gazi Mustafa Kemal'in, üstün askeri dehası ve kararlı duruşuyla, başarılı bir komutan ve lider olarak, milli bellekte ve dünya tarihinde saygın bir yer edindiğine işaret eden Uzer, "İstiklal ruhuna ve kuruluş felsefesine sıkı sıkı sarılarak, Cumhuriyetin ideallerini ve hedeflerini, aziz milletin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için aynı heyecanla ve azimle çalışacağız" ifadesini kullandı.

Türkiye bugün bölgesinde yıldızı parlayan, örnek gösterilen bir konuma yükseldiğini ve dünyanın en büyük 17. ekonomisi olduğunu vurgulayan Uzer, şunları kaydetti:

"Gaziantep ise Türkiye'de ve bölgesinde gerek kalkınması gerekse de huzur, barış ve kardeşlik anlayışının tesisi bakımından Türkiye'de birçok kente örnek olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' ilkesi günümüzde de önemini korumaktadır. Dünyada mazlumların umudu olan Türkiye, bu ideal ve ilke ile yoluna devam etmektedir. Son dönemde hükümetimizin gerçekleştirdiği büyük reform ve yatırımlarla Türkiye, eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaştırmadan enerjiye, sanayiden dış ticarete, kültür ve sanattan bilim ve spora kadar her alanda bölgesinin ve dünyanın farklı bir ülkesi olduğunu ispat etmiştir." - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Erdoğan Gaziantep Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title