Haberler

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

Denizli Valisi Kocatepe: "Atatürk, yok edilmek istenen ulusumuzu ayağa kaldırmış, yanmış, yıkılmış yurt toprakları üzerinde yeni bir devlet kurarak, çağdaş dünyayla bütünleşmemizi sağlamış, bizlere demokratik bir Cumhuriyet, bağımsız bir ülke ve aydınlık ufuklar armağan etmiştir"

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Kocatepe, mesajında, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 76. yılında şükran ve rahmetle andıklarını belirtti.

Türk milletine, hak ettiği onuru geri almasında yol gösteren liderliği ve devlet adamlığı ile 20. yüzyıla damgasını vuran Atatürk'ün, bugün de ileri görüşlülüğü ve söylevleriyle Türk milletinin yolunu aydınlatmaya devam ettiğini ifade eden Kocatepe, şunları kaydetti:

"Atatürk, yok edilmek istenen ulusumuzu ayağa kaldırmış, yanmış, yıkılmış yurt toprakları üzerinde yeni bir devlet kurarak, çağdaş dünyayla bütünleşmemizi sağlamış, bizlere demokratik bir Cumhuriyet, bağımsız bir ülke ve aydınlık ufuklar armağan etmiştir. Türkiye bugün, Cumhuriyetimizin kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanın güçlü ve lider bir ülkesi, bölgesinde ve dünyada barışın öncüsü, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi haline gelmiştir. Bugün millet olarak, Atatürk'ü anlayan, inkılaplarını kavrayan, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde yaşamını biçimlendiren, öz değerlerine bağlı, vatanını seven, inançlı nesiller yetiştirmenin temel görevimiz olduğunu unutmamalıyız. Bu hedefe doğru yürürken, ülkemizin gelişmesi, büyümesi, modernleşmesinin sağlanabilmesi adına birlik ve beraberlik içinde çalışmak zorunda olduğumuz unutulmamalıdır."

AK Parti Denizli Milletvekili Yüksel'in mesajı

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel de Atatürk'ün, ilkeleri ve gerçekleştirdiği devrimlerle ülkemizi aydınlık geleceğe taşımanın gayretiyle Türkiye'ye ve millete yeni bir aydınlık yol açtığını bildirdi.

Atatürk'ün Türk Milleti'nin Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı silah arkadaşları ile beraber zaferle sonuçlandırarak ve millet iradesine dayalı çağdaş ve modern Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduğunu hatırlatan Yüksel, şunları söyledi:

"Anadolu topraklarından yükselen bağımsızlık ve özgürlük meşalesi ve onun büyük ateşleyicisi olan Atatürk, dünyada pek çok topluma da örnek olacak bir davranış sergilemiştir. Cumhuriyet'in ilanı ile Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açan Atatürk, barışçı kimliği, liderlik yeteneği, üstün kişiliği, ülküleri ve öngörüleriyle yüzyıla yön veren en büyük devlet adamlarından biridir.  Atatürk, ilkeleri ve gerçekleştirdiği devrimlerle ülkemizi aydınlık geleceğe taşımanın gayretiyle ülkemize ve milletimize yeni bir aydınlık yol açmıştır. Millet olarak bizler gönlümüzdeki Atatürk sevgisiyle, demokratik cumhuriyete olan bağlılığımızla ve çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma azim ve kararlılığımızla açtığı yolda hızla ilerlemekteyiz. Atatürk'ün ve kahraman atalarımızın bizlere bırakmış olduğu değerli mirası geleceğe taşımak, uğruna büyük bedeller ödenen vatanımıza ve bağımsızlığımıza her şartta sahip çıkmak, yaşatmak ve yüceltmek millet olarak hepimizin ortak sorumluluğudur."

- Başkan Zolan'dan 10 Kasım mesajı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da yayımladığı mesajında, "Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal mücadelesinde gösterdiği askeri başarılar ve ileriyi gören adımları ile halkına umut olan, hayatını ülkesinin muasır medeniyet seviyesine çıkması için adamış, bu uğurda ilkeli bir duruş sergileyerek pek çok inkılap ve yeniliklere imza atarak, Türk tarihine derin bir iz bırakan kahramanımızdır" dedi.

Atatürk'ün Türk milletine emanet ettiği vatan topraklarının, çağdaş, huzurlu, barış ve refah içinde olmasına katkıda bulunmanın temel vazifeleri olduğuna işaret eden Zolan, "Son 10 yıldır, demokrasi, hukuk, sağlık, eğitim, bilim, ekonomi, askeri vb. birçok alandaki hizmetlerimiz ile Cumhuriyet tarihimizde rekor atılımlara imza attık. Bir yandan Gazi Mustafa Kemal'in bütünleştirici, barışçıl, yenilikçi ve çağdaş anlayışını yaşatmak ve bu ilkeleri muhafaza ederek milletimize hizmet etmeye devam ederken, diğer yandan O'un gösterdiği muasır medeniyet seviyesine gelmek için azimle çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kamu kurum ve kuruluşları ile odalar ve siyasi partiler de "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası" dolayısıyla mesaj yayımladı. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Şükrü Kocatepe Mehmet Yüksel Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title