Haberler

1. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce düzenlenen Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali perdelerini 21. kez açacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce düzenlenen (DOB), Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali 21. kez perdelerini açmaya hazırlanıyor.

DOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 30 Ağustos-24 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 21.Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 2000 yıllık Antik Aspendos Tiyatrosu'nu dansın ve ritmin büyüsüyle renklendirecek.

Türkiye'nin kültür ve turizmine katkı sağlayarak, tatil anlayışına kalite değeriyle yepyeni bir pencere açmayı hedefleyen festival, sanatseveleri opera ve balenin özgün örnekleriyle buluşturacak.

Festival kapsamında İzmir, Mersin, Antalya, Ankara, Antalya DOB'un yanı sıra yabancı konuk topluluklar Budapeşte Operet ve Müzikal Tiyatrosu ile İtalya Sicilya, Taormina Festival Operası da eserlerini sahneleyecek.

-Açılış "Habeş Prensesi Aida"yla

Festivalin açılışı Giuseppe Verdi'nin "Aida" operasıyla yapılacak. 30 Ağustos'ta İzmir DOB'un sunacağı eser, Habeş Prensesi Aida'nın kendi ülkesinde yakalanıp, bir köle olarak Mısır'a getirilmesini, Mısır ordusunun komutanı Radames'in Aida'ya olan aşkı ile Firavun'a olan sadakati arasında kalmasını, Firavun'un ihtiraslı kızı Amneris'in Radames'e olan karşılıksız aşkını ve Aida'nın ülkesini kurtarmak için yaşadığı çelişkileri anlatıyor.

-"Attila", "Herkül" ve "Harem" antik tiyatroda

Sanatseverler 3 Eylül'de ise Mersin DOB'un sunacağı, müzikleri ve müzik düzenlemesi C. Pugni ve B. Hoinic'e ait "Notre Dame'ın Kamburu" balesiyle seyircinin karşısına çıkacak. Fransa'da krallık döneminin karanlık günlerinden kesitler sunan, Victor Hugo'nun bir dünya klasiği olan romanından yola çıkılarak Volkan Ersoy ve Armağan Davran tarafından sahneye koyulan eser, kaderin yaşamdaki yerini de sorguluyor.

Öte yandan festivalin ilk yabancı konuk topluluğu Macaristan'dan gelecek Budapeşte Operet ve Müzikal Tiyatrosu da 6 Eylül'de "Operetler Galası" konserleriyle sahne alacak.

Antalya DOB, 10 Eylül'de, Giuseppe Verdi'nin bestelediği "La Traviata" operasını seslendirecek. Ünlü Fransız yazar Alexandre Dumas'nın 1848 yılında yazdığı "Kamelyalı Kadın" romanı temelinde şekillenen eserde çaresiz bir aşk öyküsü konu ediliyor.

"Harem" balesi ise Ankara DOB tarafından 13 Eylül'de sahnelenecek. Eserde, Osmanlı sarayındaki iktidar mücadelesi ve kadınların yaşadığı Harem'deki geçen entrikalar ve aşk hikayeleri anlatılıyor.

Aspendos Antik Tiyatro, 17 Eylül'de, "Attila" operasına ev sahipliği yapacak. Ankara DOB'un sahneleyeceği eserde Büyük Hun İmparatoru Attila ve aşık olduğu kadının etrafında dönen olaylar örgüsü işleniyor.

İtalya'dan gelen Taormina Festival Operası ise 20 Eylül'de sanatseverlerle bir araya gelecek. Topluluk, Giacomo Puccini'ye ait "Tosca"yı sahneleyecek.

Festivalin kapanışı 24 Eylül'de "Herkül" operasıyla yapılacak. G.F. Handel'in müziğiyle sahnelenecek eserde, mitolojik Herkül efsanesi anlatılacak. - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mersin İzmir Eylül Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title