Haberler

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Kars, Ardahan ve Ağrı'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi Bölgede etkili olan sağanak nedeniyle katılımcılar, zaman zaman zor anlar yaşadı.

Ardahan, Ağrı ve Kars'ta, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolasıyla çeşitli kutlamalar yapıldı.

Kars'taki Faikbey Caddesi'nde ellerinde bayrak ve flamalarla toplanan sendika, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Polisin yaptığı üst aramasının ardından grup, kutlama alanına alındı. Şarkılar eşliğinde halay çeken katılımcılar, sağanaktan etkilendi. Törene katılanlardan bazıları, kamyonların altına girerek, yağmurdan korunmaya çalıştı.

1 Mayıs Tertip Komitesi adına konuşma yapan Hayati Mehmetoğlu, bu yıl işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ın 124'üncü kez kutlandığını söyledi.

Tüm mağdurlarla yoksullarla dışlananlarla işsizlerle işçilerle kamu emekçileriyle mimar ve mühendislerle aydınlarla sanatçılarla kadınlarla gençlerle emeklilerle basın emekçileriyle omuz omuza olduklarını belirten Mehmetoğlu, "Bu bilinçle taleplerimizle rengarenk bayraklarımızla türkülerimizle halaylarımızla tek yüreğiz. Bizler insanca yaşamak, onurlu yaşamak istiyoruz. Bu yüzden kıdem tazminatımıza, örgütlenme hakkımıza sahip çıkıyoruz. Bizler insanca ve onurlu yaşamak istiyoruz. Bu yüzden ölümüne çalıştırılmaya, simit hesabıyla yapılan artışlara, pazarda alınıp satılan bir meta muamelesi görmeye hayır diyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, şarkılar eşliğinde halay çekildi.

Bu arada, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde düzenlenen etkinlikte, işçilerle bir araya geldi. İşçiler burada davul ve zurna eşliğinde halay çekerek 1 Mayıs'ı kutladı. Programa katılan Karaçanta, Kars Belediyesi'nin artık yeni bir süreç içerisine girdiğini belirterek, hep birlikte güzel işlere imza atacaklarını söyledi.

- Ardahan

Ardahan'da Milli Egemenlik Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan işçi ve memur sendikalarının temsilcileri, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunan katılımcılar, PTT Meydanı'na yürüdü. Grup, burada müzik eşliğinde halay çekti.

Türk-İş il temsilcisi Sırrı Atalay Cantürk, burada yaptığı konuşmada, bekledikleri kalabalığı göremediklerini belirterek, "Bugün neden binlerce işçi olmasın bu alanda. Bugün neden binlere hitap etmeyelim. Biz bugün emeğimiz için buradayız. Emek için ve çalışan için buradayız. İnadına burada olmamız gerekiyordu. Nerdesiniz? Hani yok. Bayramına sahip çıkmayan emekçi olur mu? Burada 2 bin çalışan var. Hani nerede? Yazık, yazık" dedi.

Taşeron işçiliğine karşı olduklarını ve emeğin satıldığını ileri süren Cantürk, hava muhalefeti nedeniyle kutlamaları sınırlı tuttuklarını ifade etti.

Ağrı

KESK, DİSK ve BDP'nin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolasıyla Ağrı'daki Hani Baba Caddesi'nde düzenlediği kutlama programına, Van, Iğdır, Erzurum, Bingöl, Muş, Kars ve Ardahan'dan katılım oldu.

Ellerinde bayrak ve flamalarla toplanan grup, sağanaktan şemsiye ve bayraklarla korunmaya çalıştı.

DİSK bölge temsilcisi Ersin Erincik, burada yaptığı konuşmada, görevlerinin sadece iş, aş, ekmek mücadelesi olmadığını, demokrasi mücadelesi de yürüttüklerini söyledi.

KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan da bu yıl işçilerin, emekçilerin, uluslararası birlik ve mücadelenin, dayanışma gününün 124'üncü kez kutlandığını belirterek, "Taşeron çalıştırmaya, özel istihdam bürolarına, esnek çalışmaya ve sözleşmeli personel uygulamasına karşı yıllardır direniyoruz" şeklinde konuştu.

Çalağan, "Bizler grev ve gerçek bir toplu sözleşme için ve sendikacılarımızla emekçilerimizin siyaset yapma hakkı için yıllardır mücadele ediyoruz. İnsanca ve onurlu bir yaşam istiyoruz. Bu yüzden ölümüne çalıştırılmaya, simit hesabıyla yapılan artışlara ve sefalet ücretleriyle açlığa mahkum edilmeye direniyoruz, direnmeye devam edeceğiz. Acımızla alay edilmesini, seçim mitinglerinde hedef gösterilmeyi kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

BDP'nin Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık ise ezilenlerin, mağdur olanların birlik oluşturması gerektiğini söyledi. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

1 Mayıs Ardahan Ağrı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title