Haberler

"Şu Anda İslam Dinini Öğrenmek İçin Türkleri Bekliyoruz"

Güncelleme:

1. Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesine Haiti'den katılan İmam Hanif, "Şu anda İslam dinini öğrenmek için Türkleri bekliyoruz." dedi.

1. Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'ne Haiti'den katılan İmam Hanif, "Şu anda İslam dinini öğrenmek için Türkleri bekliyoruz" dedi.

1. Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin kapanış toplantısında, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in mektubunu okuduğu Haitili İmam Hanif de konuştu.

Geçmişte dedelerinin kölelikten kurtulmak için hep Osmanlı'yı beklediğini anlatan İmam Hanif,  "Şu anda da İslam dinini öğrenmek için Türkleri bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Eşinin 6 ay Türkiye'de kalarak Kur'an-ı Kerim'i öğrendiğini vurgulayan İmam Hanif, "Türk hükümetine şükranlarımızı sunuyoruz. Diyanet İşleri Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı, Haiti'de bizlerin yanında. Allah Türk halkını korusun" diye konuştu.

Zirveye Küba'dan katılan İmam Yahya Pedro ise Müslümanların Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve  Diyanet İşleri Başkanı Görmez'i, Küba'ya davet etti.

Pedro, "Küba'nın size ihtiyacı var. Türklere özellikle ihtiyacı var. Ekonomik ve sosyal alanlarda ihtiyacı var. Yatırımlarınızı bizim ülkemize yapabilirsiniz. Müslümanlar olarak kendi birliklerimizi geliştirebiliriz" ifadelerini kullandı.

Küba'da cami ve mescide ihtiyaçlarının olduğunu dile getiren Pedro, organizasyon sebebiyle Diyanet İşleri Başkanlığı'na teşekkür etti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Latin Amerika Haiti Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title