Haberler

1.Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulu, Bayramı Festivale Dönüştürdü

Güncelleme:

1.Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulunda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yoğun veli katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı.

Özenle süslenen okul bahçesinde, gösteri grupları ve görevli öğrenciler yerlerini aldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, okul müdürü Nurettin ATEŞ'in açılış konuşmasıyla program başladı. Nurettin ATEŞ konuşmasında, milli mücadeleden ve şanlı tarihimizden örneklerle, ulusal egemenliğin zorlu şartlarda kazanıldığını vurguladı. Ulusal egemenliğimizi, milli kültürümüzü, değerlerimizi koruyarak, bunları yaşatmamızın hepimizin ortak amacı olduğunu söyledi. Çocuklarımızı; okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, yenilikçi, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, insan haklarına saygılı, evrensel değerleri benimsemiş, özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlerine bağlı, ailelerine, vatanına, milletine ve insanlığa hayırlı, mutlu bireyler olarak yetiştirmek için çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Anasınıfı öğrencilerinin "Türkiye'nin Bölgeleri, Kafkas, Elma Kurdu ve Keloğlan" gösterileri göz kamaştırdı.
1.sınıf öğrencilerinin hazırlamış oldukları, "Ben Bir Minik Kelebek, Müzikli Dans" gösterileri ile 120 kişilik "Anadolu Ateşi" ekibi gösterilerini sundu. Nefesini tutarak izleyen veliler, minik yürekleri ayakta alkışladılar.
2.sınıf öğrencilerinin "Mavi Şirinler" gösterisiyle devam eden program, ardından 90 kişilik öğrenci grubuyla "İşte Benim Türkiyem" adlı halk oyunları gösterisiyle, bölgelerimizden kültürümüzün zengin örneklerini yansıttılar.
Öğrenciler okudukları şiirlerle bayrama anlam ve önemini yaşattılar. Düzenlenen çeşitli yarışmalarla, bayram coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Okul içinde yapılan "Çocuk Bayramı" konulu resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, okul yönetimi ve programa davet edilen misafirler tarafından ödüllendirildiler.

1.Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulunun, 140 öğrenci ile katıldığı Eskişehir Valiliği programına da damgasını vuran "Küçük Mustafa Kemaller" adlı gösteri izleyiciler tarafından başından sonuna kadar ilgiyle izlendi. Bir grup öğrenci tarafından, bayrağımızın ay ve yıldızı oluşturuldu. Öğrencinin okuduğu Mevlana'nı n "Etme" şiiriyle, dönmeye başlayan küçük semazenler büyük alkışlarla izleyenlerin ruhunu dinlendirdiler. Öğrenciler, Üsküp, Zeybek, Kafkas yörelerinden halk oyunlarını sergilediler. Minik öğrenciler, milli değerlerimiz olan Nasreddin Hoca, Keloğlan, Hacivat-Karagöz oyunlarıyla görsel şölen yaşattılar. Ulusal egemenliğimizi bize kazandıran, Çanakkale Şehitlerimizi de unutmayan çocuklar, zafere giden yolda, Çanakkale Savaşı'nı bir kez daha göz önüne seren canlandırmaları ile izleyenlerin gözyaşlarını tutamadığı, göğsümüzü kabartan bir gösteri sundular. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır." sözleriyle gösteriler son bulurken, duygusal anlar yaşandı. 1. Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulu, özenle hazırlamış oldukları programla, öğrencilerin ve izleyenlerin tatlı bir tebessümle ayrılmasına neden oldu.
Veliler, çocuklarıyla ve okulun tüm eğitim kadrosuyla bir kez daha gurur duyduklarını ifade ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çanakkale 23 Nisan Güncel Haberler

title