Haberler

1(Ek Görüntülerle Yeniden) - Ygs Sona Erdi, Üst Geçit Trafiği Başladı

* Ygs Sona Erdi, Aileler ve Öğrenciler Rahat Bir Nefes Aldı.

* YGS sona erdi, aileler ve öğrenciler rahat bir nefes aldı.

* Sınav sonrası üst geçitlerde yaşanan yoğunluk ise ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Üniversiteye girişte birinci aşama sınavı olan ve 1 milyon 692 bin 345 öğrencinin katıldığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) bugün yapıldı. Saat 10.00'da başlayacak olan sınava aileleriyle gelen adaylar, kimlik ve güvenlik kontrollerinin ardından saat 09.30'da salona alındı. Sınava geç kalan adayların koşarak yetişmeye çalıştığı gözlenirken, kimliğinde fotoğrafı olmadığı için salondan geri dönenler de oldu. Öğrenciler sınava girerken, aileler de dualarla çocuklarını uğurladı. 160 dakikalık sınavın bitişini bekleyen ailelerden kimi örgü ördü, kimi çekirdek yedi, kimi de dua okumaya devam etti.

Sınavın bitmesiyle birlikte aileler çıkış kapısına yönelerek, heyecanla çocuklarını beklemeye başladı. Sınavdan çıkan öğrenciler, matematik sorularında zorlandıklarını belirtirken, bazı öğrenciler de tuvalete gidiş yasağından dolayı sıkıntı yaşadıklarını anlattı. Bazı ailelerin ise sınav çıkışında çocuklarını bulamadığı görüldü.

SINAV SONRASI "SINAVSIZ ÜNİVERSİTE" EYLEMİ

Öte yandan İstanbul Üniversitesi Beyazıt yerleşkesi önüne gelen Liseli Öğrenciler Birliği (LÖB) üyeleri ellerindeki "Batsın sınav sisteminiz, çöktü sinir sistemimiz", "YGS'ye karşı başkaldırıyoruz" yazılı dövizlerle bir süre oturma eylemi yaptı. Buarada öğrenci velilerinden birinin grup üyelerine tepki göstermesi üzerine çevredeki diğer veliler karşı çıkarak, tepki gösteren kişiyi uzaklaştırdılar. Sınavın bitmesiyle "Sınavlara inat yaşasın hayat", "Sınav sistemi kaldırılsın" sloganları atmaya başlayan grup adına açıklama yapan Adilcan Demir, "4 milyon öğrencinin girdiği bu sınavda öğrencilere hiçbir söz hakkı tanınmıyor. Her geçen yıl adı, uygulanışı değiştirilen üniversite sisteminin temeli yine aynı kalmaktadır. Öğrencileri geleceksizleştiren, rekabetçiliği öne çıkaran, öğrencileri en yakın arkadaşlarıyla yarış içerisine sokan üniversite sınavına karşı dayanışma kültürünü savunuyoruz" diye konuştu.

YGS'DEN SONRA ÜST GEÇİTLER KİLİT

Bu arada YGS, hem araç hem de yaya trafiğini kilitledi. Sınav sonrası yollarda araç trafiği oluşurken, üst geçitlerde de yoğunluk yaşandı. Metrobüs duraklarındaki üst geçitlerde insanların birikmesi ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Metrobüsten inip üst geçite çıkmaya çalışmak eziyete dönüştü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title