Haberler

1. Dalaman Tarım Festivali Başladı

Dalaman'da bu yıl birincisi düzenlenen Dalaman Tarım Festivali, törenle başladı.

Dalaman'da bu yıl birincisi düzenlenen Dalaman Tarım Festivali, törenle başladı.

Açık pazaryerindeki törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Muğla'nın tarımsal potansiyeli çok yüksek illerden birisi olduğunu söyledi. Muğla'nın kırsal kesimdeki nüfusunun bereketli topraklarda yaşadığını anlatan Ekici, "İklimin de uygun olması, hem bitkisel hem de hayvansal üretimin yüksek olması Muğla'ya ayrı bir değer katmaktadır. Muğla, örtü altı domates yetiştiriciliği, zeytin, nar, narenciye, badem, çam balı ve kültür balıkçılığı sektörlerinde ilk sıralarda yer almaktadır" dedi.

Ekici, Muğla'da üretilen ürünlerin pazardaki pay miktarlarını artırmak için tanıtım faaliyetlerinin yürütüldüğünü, yatırımcılar bölgeye çekilerek markalaşmak amacıyla yeni tesisler kurulmasının teşvik edildiğini bildirdi.

Ürünler kaliteli

Muğla'da üretilen ürünlerin üretim ve kalite değerleri oldukça yüksek olduğunu ifade eden Ekici, şunları kaydetti:

"Ülkemizin iç tüketiminin yanı sıra ihracat şansının da yüksek olması ve her sene bunun artması, ekonomimize önemli katkılar sağlamaktadır. Muğla narenciye üretiminde Ege bölgesinde ilk sırasında gelmektedir. 2014'te yaş sebze ve meyvede 238 bin ton ihracatımız vardır. Bin 480 kilometrelik kıyı şeridi olan ilimizde deniz kültür balıkçılığında da ön sıralardayız. Yine 2014'te 35 bin ton balık, 30'dan fazla ülkeye ihraç edilmiştir. 230 milyon dolar milli ekonomiye katkı sağlanmıştır."

Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek ise Dalaman'da turizm kadar tarımın da geliştiğine işaret etti. İlçede yaklaşık 35 bin dönüm TİGEM arazisi olduğunu belirten Şimşek, şöyle konuştu:

"30 bin tonluk narenciye üretimi, 2 bin 500 civarında çiftçi ailesiyle Dalaman yöremizin ve ülkemizin önemli bir tarım potansiyeline sahiptir. Bu anlamda festival de Dalaman için çok önemli, çok anlamlı olmuştur. Daha çok katılımlı, daha ciddi bir şekilde, geliştirilmiş bir şekilde fuar olarak, inşallah bundan sonraki yıllarda bu etkinliği devam ettirmeyi düşünüyoruz."

En güzel domates seçildi

Festival etkinlikleri kapsamında en güzel domates yarışması düzenledi. 23 üreticinin yarıştığı yarışmada, domateslerde renk, lezzet, şekil, standartlık, çekirdek durumu ve sertlik kriterlerine göre puanlama yapıldı. Jüri tarafından birinci Sezgin Yıldız, ikinci İlhan Orhan, üçüncü ise Hasan Demir seçildi.

Dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Konuşmaların ardından katılımcılar, açılış kurdelesini keserek stantları gezdi.

Kaynak: AA / Yerel

Yılmaz Şimşek Dalaman Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title