Haberler

İzmir Buca genel seçim (2015) Buca ilçesi genel seçim

İzmir Buca genel seçim sonuçları. 2015 Buca genel seçimlerde hangi partiye ne kadar oy verdi ? İzmir Buca ilçesi genel seçim sonuçları.İzmir'de son 6 yılın seçim grafikleri.

İzmir Buca genel seçim sonuçları. 2015 Buca genel seçimlerde hangi partiye ne kadar oy verdi ? İzmir Buca ilçesi genel seçim sonuçları.İzmir'de son 6 yılın seçim grafikleri. Buca Belediyesi Başkanlığı'nda son yerel seçimlerde %43,1 oy alan Cumhuriyet Halk Partisi adayı Levent Priştina görev yapıyor. CHP'nin en güçlü olduğu illerden İzmir'de genel seçim sonuçları ve İzmir Buca ilçesi oy oranları. 

Buca, Türkiye'nin İzmir ilinin ilçelerinden biri olmakla beraber aynı zamanda en kalabalık nüfusa sahip ilçelerinden biridir.

İzmir'in 9 kilometre güneydoğusunda kurulmuşdur. Nif Dağı'nın güney eteklerine yerleşmiştir. Yüz ölçümü 180 kilometrekare, denizden yüksekliği 38 metre olup kuzeyinde Bornova, kuzeybatısında Konak, kuzeydoğusunda Kemalpaşa, batısında Karabağlar ve Gaziemir, güneyinde Torbalı ve Menderes bulunmaktadır. Yayvan görünüşlü arazi ile çevrelenmiş olup, çevredeki tepeler, vadiler ve bitki örtüsü bakımından oldukça zengindir.

Buca düz ve verimli topraklara sahiptir. Tınaztepe,Tıngırtepe, Zeytintepe, Koşutepesi ve Karacaağaç gibi tepeleri de vardır. Nif Dağı’ndan doğan Meles Çayı, Şirinyer’den geçer ve Halkapınar’da denize dökülür.

Buca'ya bağlı, Kaynaklar Beldesi'nin yanı sıra, Kırıklar, Karacaağaç ve Belenbaşı adında üç köyü vardır. İznik Devleti Kralı İoyanis'in 1235 yılında Kohi denen ve Kral Yolu yakınında bir yerleşim alanından bahsettiği yerin Buca olarak değiştiği, Kohi adının daha sonra Gonia, Bugia ve Buca’ya dönüştüğü sanılmaktadır. Bizanslılar döneminde ise bugünkü yerleşim yerinde Vuza, Uza ya da Vuzas isimli bir toprak sahibinin yaşadığı, yerleşim yeri isminin değişerek zamanla Buca olduğu varsayımı da vardır. Ayrıca İtalyancada BUCA kelimesi çukur anlamına gelmektedir Buca'nın çukurda kalışı ismin buradan geldiğini kuvvetlendirmektedir.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Levent Priştina İzmir Buca Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title