Haberler

İstanbul Medya Akademisi Sertifika Töreni

Medya alanında teknik ve kreatif eğitimler düzenlemek amacıyla kurulan İstanbul Medya Akademisi'nin ikinci dönem mezunları, törenle sertifikalarını aldı.

Medya alanında teknik ve kreatif eğitimler düzenlemek amacıyla kurulan İstanbul Medya Akademisi'nin ikinci dönem mezunları, törenle sertifikalarını aldı.

Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın Eyüp'teki merkezinde düzenlenen törende, akademiyi anlatan bir video gösterildi.

Sertifika dağıtımı öncesi konuşan İstanbul Medya Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Ogün Şanlıer, İstanbul Medya Akademisi ve New York Film Akademi öğrencilerinin aynı dönemde sertifika aldığını söyledi.

Akademinin geçen dönemki mezunlarını staj için birçok kuruma yolladıklarını anlatan Şanlıer, "Sizler için böyle bir çalışmayı tamamladık. Sizleri de Türkiye'nin önde gelen kurumlarına staj için yollayacağız. Staja ilgi, alaka göstermenizi ve kurumların profesyonellerine kendinizi göstermenizi istiyoruz. Sizlerin oralarda istihdam edilmenizle gurur duyacağız, onurlanacağız. Oralardan edindiğiniz tecrübeleri akademimize aktarmanızı isteyeceğiz. Birlikte çalışmalar yapacağız. Akademide teori ve pratik bir arada yürüyor. Bizim farkımız bu" diye konuştu.

Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'ni gerçekleştirdiklerini anımsatan Şanlıer, "Bu festivale 3 bin 500 kısa film başvurdu. Sizlerden de kısa filmler çekmenizi istiyoruz. Bu festivalde yarışmanızı istiyoruz. Sizlerin yaptığı filmlerin uluslararası jürisi olan bu festivalde başarılı olması ve bunda katkımızın olduğunu bilmek bizi çok memnun edecek. New York Film Akademi ile sizlere ilham vermeye çalıştık. Çektiğiniz filmlerde de bu ilhamı aldığınızı gördük. Birlikte güzel işlere imza atacağız" ifadelerini kullandı.

"Bütün yaptığımız işleri uluslararası mecralara taşımaya çalışıyoruz"

İstanbul Medya Akademisi Genel Müdürü İbrahim Elma, bir eğitim dönemini daha geride bıraktıklarını belirterek,  "Güzel yerlere geldiğimizi düşünüyorum. Geldiğimiz noktada hatalarımızın ve kusurlarımızın da farkındayız. Tüm bunları revize etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Her attığımız adımı daha büyük atmaya ve daha ileriye atmaya çalışıyoruz. Bütün yaptığımız işleri uluslararası mecralara taşımaya çalışıyoruz. Bu bağlamda New York Film Akademi'yi ilk kez Türkiye'ye getiriyor olmak bizler için büyük bir gurur ve tecrübe oldu" ifadelerini kullandı.

New York Film Akademi İstanbul Workshopu Genel Koordinatörü Kelly Gardner da İstanbul'da bulunmaktan ve  İstanbul Medya Akademisi bünyesinde sinema odaklı eğitim programları organize etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dersleri, 4 haftada, çok uzun süreler çalışarak tamamladıklarını vurgulayan Gardner, "Bu 4 haftada birçok zorlukla mücadele ettik. Zorluk, film yapmanın işaretlerinden biridir. Sinema toplumda çok önemli bir yer tutar. Aslında beyaz perdede gösterdiğimiz toplumumuzun bir yansımasıdır. Biz size ilham vermeye çalıştık, umarım bunu başardık" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından New York Film Akademi öğrencilerinden İsmail Hakkı Erol'un "Bağ", Ferhat Eren'ın "Record" ve Tuğba Kazan'ın "Kayıp" filmi gösterildi.

İstanbul Medya Akademisi'nin ikinci dönem ve New York Film Akademi Film Yapımı Kampı'nın ilk mezunları, sertifikalarını aldıktan sonra toplu fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

New York İstanbul Türkiye Eyüp Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title