Haberler

Terziler ve Giyim Sanatkarları Federasyonu Başkanı Ali Safa Şen: "Maaş Zamları Esnafın İşini Etkilemedi.

Güncelleme:

Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu ve Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen, maaş zamlarının işlerini etkilemediğini belirtti. İnsanlar aldıkları maaş farklarını günlük ihtiyaçlarına harcadıkları için sektöre fazla para ayıramadıklarını söyledi. Esnafın ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade eden Şen, asgari ücret artışının yetersiz olduğunu ve ekonomik krizin hala devam ettiğini belirtti.

MELTEM KARAKAŞ

Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu ve Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen, maaş zamlarının işlerini etkilemediğini belirterek "İnsanlar maaş zamlarını, aldıkları maaş farklarını günlük gıdalarına, günlük geçimlerine harcıyorlar. Dolayısıyla bizim sektöre çok fazla bir para ayırmadılar, ayıramıyorlar da. Aldıkları farklar ve maaşlar yakacak, ısınma, doğal gaz, okul masrafları gibi giderler, bütçelerinde ciddi manada yer ediyor" dedi.

Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu ve Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen, ocak ayında yapılan maaş zamlarının esnafın işlerini etkilemediğini, insanların aldıkları maaş farkını daha çok günlük ihtiyaçlarına harcadığını belirtti.

"YETMEZ AMA ŞÜKÜR DİYORUZ"

Esnafın ciddi manada sıkıntı yaşadığını söyleyen Ali Safa Şen, "Asgari ücret arttı. Memurlarımızın ve işçilerimizin geliri arttı. Emeklilerimize de bir nebze nefes alacak ama yetmez yetmiyor da zaten, tepkiler de ortada. Zam verildi ama maalesef ekonomik kriz hala devam ediyor. Dolayısıyla esnafımız da çok ciddi manada sıkıntı yaşıyor. Yetmez ama eh şükür diyerek şu anda günlerimizi geçiriyoruz. Ama çok rahat olduğumuz da söylenemez" diye konuştu.

"ESNAFIMIZ DA İSTEDİĞİ ORTAMI BULAMIYOR"

Asgari ücrete ve emeklilere yapılan zammın işlerini çok etkilemediğini ifade eden Şen, şunları söyledi:

"Çok cüzi bir şekilde etkiledi. İnsanlar maaş zamlarını, aldıkları maaş farklarını günlük gıdalarına, günlük geçimlerine harcıyorlar. Dolayısıyla bizim sektöre çok fazla bir para ayırmadılar, ayıramıyorlar da. Aldıkları farklar ve maaşlar yakacak, ısınma, doğal gaz, okul masrafları gibi giderler bütçelerinde ciddi manada yer ediyor. Dolayısıyla farklar anca günlük iaşelerini karşılıyor. Bizim sektörlerle ilgili alışverişlerini çok fazla yapamıyor. Esnafımız da istediği ortamı bulamıyor.

"ESNAF KREDİ KULLANIP GÜNÜNÜ GEÇİRMEYE ÇALIŞIYOR"

Esnaf çalıştırdığı insanın parasını muhakkak öder. Ama zorlansa da mecburen kış sezonunu kredi kefalet kooperatiflerimiz aracılığıyla bankalar aracılığıyla kredi kullanıp gününü geçirmeye çalışıyor. Kooperatiflerimize de çok ciddi manada müracaatlar var bunu da biliyoruz. Dolayısıyla esnafımız bir şekilde bunu ödüyor. Ama zorlanıyor. Hükümetimizin aldığı çok ciddi işte asgari ücretin artırımıyla ilgili karar, dolayısıyla buna uymak zorundayız ve uyuyoruz da."

Kaynak: ANKA / Yerel

Asgari Ücret Eskişehir Türkiye Yerel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title