Haberler

Siirt Üniversitesi Öğrencileri İsrail'in Gazze'ye Saldırılarını Protesto Ediyor

Güncelleme:

Siirt Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıları protesto etmek amacıyla çadır nöbetine başladı. Üniversite öğrenci toplulukları tarafından kurulan çadırda, Gazze'de yaşanan insanlık dramının son bulması için çağrıda bulunuldu.

Siirt Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıları protesto etmek amacıyla çadır nöbetine başladı.

Gazze'de yaşanan soykırıma dur demek için dünyadaki üniversitelerde devam eden protestolara Siirt Üniversitesi öğrencilerinden de destek geldi. Üniversite Öğrenci Toplulukları tarafından Kezer Yerleşkesi İlahiyat Fakültesi önünde kurulan çadırda, Gazze'de yaşanan insanlık dramının son bulması için çağrıda bulundu.

Etkinliği katılan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak; "İsrail ayın 7'sinden beri insanlık dışı bir vahşet sergilemektedir. Filistin topraklarını ve masum insanları bombalamaktadır. Gazze'de insanlık vicdanı, insanlığın kendisi insanlığın onuru atılan bombalarla yerle bir edildi. Bu bir savaş değil. Savaşta iki ordu karşı karşıya gelir ve her iki ordu birbirine saldırır silahlarla vuruşurlar, çarpışırlar. Biri kazanır veya kaybeder. Ama bu öyle bir şey değil. Bir tarafta masum halk, çoluğuyla, çocuğuyla, kadınıyla ve yaşlısıyla. Diğer bir tarafta da dünyanın en büyük teknolojileri en ağır silahlarıyla birlikte siviller bombalanıyor, öldürülüyor, gözüne bakmadan vahşet şeklinde soykırım yapılıyor. Dolayısıyla bizler de Siirt Üniversitesi'nin genç öğrenci topluluklarının hazırladığı bu etkinlikleri destekliyor ve bu zulmün bir an önce sona ermesi için mahşeri vicdana biz de bir ses duyuralım diye destek vermek istedik. Özellikle kendi meslektaşlarımıza ve akademisyenlere uygulanan zulme protesto etmek için buradayız. ve oradaki genç öğrencilerin yaptığı protestolara en azından destek verebilmek için buradayız. Bu programları hazırlayanlara emeğe geçen genç öğrencilerimize ve kıymetli hocalarıma herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Öğrenci Toplulukları olarak Filistin'e destek amacıyla çadır kurduklarını belirten öğrenci Elif Koçuk; "Siirt Üniversitesi öğrenci toplulukları olarak İlahiyat Fakültesinin bahçesinde obalarımızı kurduk. Buradaki obalarımızı kurmamızın amacı Filistin'deki kardeşlerimize ve biliyorsunuz ki batıda yapılan üniversitedeki obalara destek olmak amaçlı biz de varız, biz de buradayız ve Filistin'in acısını paylaşıyoruz demek içindir. Nöbetteyiz ve şuna eminiz ki bir gün zalimin zulmü bitecek ve mazlumun geleceği günler gelecek. Biz de o günler için nöbetimize devam ediyoruz" diye konuştu.

Bütün ülkelerde yapılan zulümlere karşı olduklarını dile getiren üniversite öğrencisi Ulaş Can Ergin ise; "Programımızın amacı öncelikle Gazze olaylarını gündemde tutmaktır. Gazze ile birlikte yapılan zulmü haykırmak. Sadece Gazze değil yapılan tüm zulümleri Doğu Türkistan'daki, Myanmar'daki ve aklımıza şu an gelmiyor fakat dünyadaki tüm zulümlere karşı olduğumuzu göstermek. Sadece burada gazete bir temsili göstermelik değil ama temsil diyebiliriz. Burada kendi öğrenci arkadaşlarımızla, kardeşlerimizle bu olayı gündemde tutmak için çabalıyoruz. Tüm çabamız bunun üzerine her zaman söylüyoruz. Şimdi de söylüyoruz ve günlerdir buradayız. Bunu tekrar dile getiriyoruz. Gazze bir inanç bir ırk bir dil meselesi değil tüm insanlığın meselesi, burada yapılan zulüm tüm insanlığı ilgilendiriyor" şeklinde konuştu. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsrail Gazze Siirt Uluslararası İlişkiler Yerel Politika Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title