Haberler

Yaş çay alım fiyatına tepki: En az 25 lira olmalı

Güncelleme:

Yaş çay alım fiyatının kilogram başına 19 TL olarak belirlenmesi Rize ve Artvin'de protesto edildi. Siyasi parti ve ziraat odası başkanları fiyatın en az 25 lira olmasını talep etti.

Tarım Ve Orman Bakanlığı, 2024 yılı yaş çay alım fiyatının kilogram başına 17 lira, üreticilere verilen destekleme bedelinin ise 2 lira olarak belirlendi. 2024 yılı yaş çay bedeli olarak üreticilerin eline kilogram başına 19 lira geçeceği açıklandı.

Rize ve Artvin'de siyasi parti temsilcileri ve ziraat odası başkanları, belirlenen fiyata tepki gösterdi. Yapılan basın açıklamasında fiyatın en az 25 lira olması talep edildi.

"GEÇEN YIL 20 LİRAYA ALDIĞIMIZ ÇUVAL BU YIL 50 LİRA"

İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi il başkanları yaptıkları basın açıklamasında belirlenen fiyatı yetersiz bulurken hükümeti eleştirdi. Artvin Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Olcay Muti ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"4 Mayıs Cumartesi günü başlayan çay tarımı bir sürü belirsizliklerle, sıkıntılarla başladı. Biz çay üreticileri olarak en az en yüzde 100 zam istiyoruz. Yani maliyetlerimiz geçen yıldan bugüne arttı. Mazota gelen, enerjiye, gıdaya gelen maliyetler arttı. Ziraat Odaları olarak maliyet hesaplaması yaparken birçok kalemde maliyet hesaplaması yaptık ve bunların bir yıllık almış olduğu zamları hesapladık ortalama 17.8 kuruşa denk düştü.

Biz odalar olarak, çay bölgesi Ziraat Odaları olarak, Hopa Ziraat Odası olarak bu yıl çay fiyatının 25 liranın üzerinde olmasını talep ediyoruz. Döviz artışı alım gücümüz düştü. Geçen yıl 150 liraya aldığımız çay makası, bu yıl 600 geçen yıl 20 liraya aldığımız çuval bu yıl 50 lira buyurun sayın devlet büyükleri bu hesabı bu maliyeti siz yapın ve bu yıl üreticilerimizin yüzünü güldürecek bir fiyat belirleyin."

Kaynak: ANKA / Yerel

Tarım ve Orman Bakanlığı Artvin Rize Tarım Yerel Politika Ekonomi Haberler

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

ABD Başkanı Biden: İsrail, Hamas'a yeni bir kapsamlı ateşkes önerisi sundu

ABD Başkanı Biden: İsrail, Hamas'a yeni bir kapsamlı ateşkes önerisi sundu

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

500

Yorumlar (4)

Ferhat Tikici:

bu ülkede 7.5 lira buğday yaş çay 19 lira neyin hesabını yapiyorsunuz

23
6
yanıtYanıtla
A. Baki Kılıç:

ben buğday tarlasında çalıştım, çay bahçesinde de çalıştım. Sen çay tarlasında çalısana 1 hafta bakalım arasında fark olmalı mı olmamalı mı o zaman karar ver

yanıt5
yanıt2
Ali Orhan:

Zaten markette 50 ye sattıkları cay 100 oldu 25 olsa en kötü cay 150 olur bunlar niye geçen sene ses cikartmadida şimdi çıkartıyor yas caya geçen sene büyük zam geldi

6
3
yanıtYanıtla
Sebati Can:

30 tl olmalı!

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title