Haberler

Sait Bilgiç Biyografisi

Sait Bilgiç
Doğum YeriAdıyaman / Türkiye
Doğum Tarihi1.1.1959

Sait Bilgiç Kimdir ?

1959 yılında Besni/Adıyaman'da doğdu.

İlk ve orta öğretimini Adıyaman'da tamamladı.

1976 yılında başladığı Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesinden 1981 yılında mezun oldu.

1987'de aynı üniversitenin Sağlık Bilimleri Enstitüsü Morfoloji Anabilim Dalı’ndan doktora unvanını aldı. Aynı yıl Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji (Anatomi Bilim Dalı) Anabilim Dalı’nda uzman olarak göreve başladı ve bir yıl sonra Yardımcı Doçent kadrosuna atandı.

1989 yılında Doçent unvanını aldı ve aynı anabilim dalına 1997 yılında profesör olarak atandı.

2011 yılında Oxford Üniversitesinde Anatomical Neuropharmacology bölümünde iki ay süreyle misafir araştırmacı olarak bulundu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem II Koordinatörlüğü, Anatomi Anabilim Dalı Başkanlığı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, Üniversite Yönetim Kurulu Üyeliği, Üniversite Senato Üyeliği, Yabancı Diller Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, Rektör Yardımcılığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyeliği görevlerinde bulundu.

Halen YÖK Döner Sermaye Komisyonu Üyesi, YÖK Kalite Kurulu Takım Başkanı ve ÖSYM Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmektedir.

60 kadar ulusal yayın, bildiri ve poster çalışması, 297 atıf yapılan 23 uluslararası yayını ve iki çeviri kitap bölümü yazarlığı bulunmaktadır.

12 Ağustos 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi rektörlüğüne atanmış olan Prof. Dr. Sait Bilgiç evli ve 3 çocuk babasıdır.

title