Haberler

Türk SİHA'ları Yunanistan'ı masrafa soktu: Milyarlık programa onay verdiler

Güncelleme:

Türkiye'nin son zamanlardaki savunma sanayi atağı komşuyu harekete geçirdi. Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türk İHA ve SİHA'larını caydırmak için uçaksavar ve dronesavar gölgeliklerinin oluşturulması gerektiği ve bu program için 2 milyar euro tahsis edildiğini duyurdu. Yunan Bakan Dendias, Türkiye'nin gemi ve drone programlarına dikkat çekerek "Onlara mantıklı bir yanıt vermemiz gerekiyor." dedi.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'nin gemi ve drone programlarına dikkat çekerek, uçaksavar ve dronesavar gölgeliklerinin oluşturulması için 2 milyar euro tahsis edildiğini açıkladı.

TÜRK SİHALARI'NA KARŞI 2 MİLYAR EUROLUK HAMLE

Türkiye'nin savunma sanayideki atılımları ve yerlileşme hamleleri komşu Yunanistan'ı dikkatini çekmeye devam ediyor. Selanik'teki Beyond 2024 sergisinde konuşan Yunanistan Savunma Bakanı Dendias, Türk SİHA'larını caydırmak için uçaksavar ve dronesavar gölgeliklerinin oluşturulması gerektiğini ifade etti. Bakan Dendias, maliyetli program için 2 milyar euro tahsis edildiğini duyurdu.

Türk SİHA'ları Yunanistan'ı masrafa soktu: Milyarlık programa onay verdilerYunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias

"TÜRKİYE'YE MANTIKLI BİR YANIT VERMEMİZ GEREKİYOR"

Dendias, Türkiye'nin gemi ve drone programlarına dikkat çekerek, "Mesela komşumuz Türkiye'nin gemi inşa programına bakın. Drone programına bakın. Onlara mantıklı bir yanıt vermemiz gerekiyor. Kimin birinci olacağını görmek için bir yarışmaya girmemiz gerektiğini söylemiyorum. Kendimizi savunmak istiyoruz, aynı zamanda caydırıcılık kabiliyetine de sahip olmak istiyoruz." dedi.

"YUNAN ORDUSUNDA EN BÜYÜK REFORM"

Yunan bakan, açıklamasının devamında ise "Yunan Silahlı Kuvvetlerinde şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük reform." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

İhlas Haber Ajansı Nikos Dendias Yunanistan Türkiye SİHA Savunma Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir?
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

500

Yorumlar (33)

Özkan Bulut:

İki milyar Euro ne ya biz Suriyeli kardeşlerine harcadık elli milyar dolar

294
49
yanıtYanıtla
Çetin Tunç:

vallahi doğru söylüyorsun kardeşim 50 Milyar doları ne var Devletimiz kendi halkına harcasaydi milletin refah seviyesi yükselirdi hiç çoktan

yanıt166
yanıt28
Musti40 :

Çetin: Çok haklısın, fakat sen yanı başında bir kadın çocuk veya aile aç susuz kalmışsa ve üzerine birde mermi yağıyorsa ve senin evin güvendeyse, içeri yani evine almazmıydın? Biz türklerin en büyük ZAAFI OSMANLIDAN BU ZAMANA FAZLA MERHAMETLİ OLMAMIZDIR, VE BUDA BİZİM GENİMİZDE VAR! BUNUN ADI ALLAH KORKUSU!

yanıt100
yanıt97
VATANDAŞ:

Musti 40 kardeşim sen sonuna kadar haklısın ama o dediğin 10 yıl önceydi şimdi ne savaş kaldı suriye de ne başka bir dert adamlar alkol alıp alem yapar oldular ülkelerinde biz ise burada 13 milyon mültecinin ihtiyaçları sebebiyle kira gıda vs gibi konularda enflasyonunun ana sebebi olan arz talep meselesini yaşıyoruz buna ne diyeceksin biraderim

yanıt134
yanıt6
Musti40 :

Vatandaş: Sende Haklısın, fakat birde şu çerçeveden bak. Türkiyede kurulmuş bir düzenleri var artık, burada doğmuş ve okuyan çocukları var. Bencede artık bu misafirlik çok uzadı, fakat geri dönecekleri bir köyü evi yuvası olmayınca kimse kolay kolay vatanına dönmez. Hepimiz insanız onlarıda anlamak lazım

yanıt28
yanıt88
Mengele:

Suriyeli kardeslerini evine alsan yemegini giyecegi yiyecegini versen devlete yük olmaz ben 4 tane suriyeli kizlari evime aldim bakiyorum

yanıt7
yanıt20
Güray Dilli :

Bir kırk daha harcayacağız anlaşılan. Baksanıza Dünya Bankası vereceği kredi için sığınmacı çalıştırma şartı koymuş. Yani kalıcı olmalarını istiyorlar...İşimiz var bunlarla

yanıt16
yanıt0
Ali Teke:

Bunlardan ne dost olur , ne de komşu Bizi başka milletlerle karıştırma komşu 5 saatte bayrağı dikeriz kalbimizin ortasına

73
26
yanıtYanıtla
Blackened:

Bunların derdi "kendilerini savunmak" değil ege de bir maceraya girecekler, onun hazırlığı. Kısa süreli bir vur kaç, bizim ezecegimiz esnada abd marifetiyle alel acele bir ateş kes ve masada "galip" sıfatıyla 12 mile çıkacaklar akıllarınca. Ege sahilleri bir an önce Tayfunlarla donatılmalı!

31
6
yanıtYanıtla
Mustafa Koyukan:

aynen katılıyorum.

yanıt3
yanıt1
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title