Haberler

Toptancının verdiği fiyatı beğenmeyince bir kamyon patlıcanı çöpe döktüler

Güncelleme:

Antalya'da bir çiftçi, kamyon kasasına doldurduğu patlıcanı komisyoncuların 2-3 lira fiyat teklif etmesi üzerine çöpe döktü. Çiftçi, komisyoncuların, ürünün fiyatını düşürmek için bahane ürettiğini ve beğenmediklerini iddia etti.

Tarladan tezgaha gelen ve herkesin tükettiği onlarca gıda malzemesi çok ucuz rakamlara üretilse de taşıma maliyetleri, hal komisyoncularının fahiş oranda belirlediği rakamlar nedeniyle yüksek fiyatlara alıcı buluyor. Bu durumda çiftçi zarar ederken tüketici ise yüksek fiyatlardan dolayı şikayet ediyor. Aradaki bazı komisyoncular ise bu durumdan fayda sağlayan kişiler oluyor.

"HAYVANLAR YESİN İNSANLAR YEMESİN"

Bunun son örneği Antalya'da bir çiftçinin isyanıyla kameralara yansıdı. Antalyalı çiftçiler para etmediği gerekçesiyle bir kamyon dolusu patlıcanı çöpe atarken komisyoncuların halde patlıcana 2-3 TL fiyat teklif ettiğini öne sürdü. Görüntülerde çiftçinin, "Para mı ediyor. Mal kırmızıymış. Hayvanlar yesin insanlar yemesin." sözleri dikkat çekti.

"ÇÖP PATLICAN PAZARDA 20 TL AMA BU MALI 3 TL'YE İSTİYORLAR"

Sesinin duyurulmasını isteyen çiftçi, Antalya'nın yerel bir sosyal medya hesabına gönderdiği görüntülere, "Çiftçi zor durumda ağlıyor mal satılmıyor. Paylaşırsanız sevinirim. Beğenmiyorlar almamak için sırf 2 TL'ye 3 TL'ye düşsün diye pazarda çöp patlıcan 20 TL'ye. Ama şu malı halde alan yok 3 TL'ye istiyorlar. Şu anda bizde çöpe döküyoruz hayvanlar yesin diye. Paylaşırsanız üst düzeyde yöneticiler görüp bu işe el atmaları lazım. Bir destek olun sesimizi duyurun." notunu düştü.

Kaynak: Haberler.com / Betül Cirit - 3.Sayfa

Antalya Tarım 3.Sayfa Yaşam Ekonomi Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500

Yorumlar (48)

Muhammed Ayla:

Komisyoncu olarak söylüyorum antalya ve mersin'de her malın piyasası var ve patlıcan şuan 13 TL'ye satılıyor. Bu mala 2-3 TL bile çok kırmızı ve iri patlıcanı kim alıyor evde yemek yapıyor ? Komisyoncu o malı alıp satıyor madem pazarda 20 liraya satılıyor götürüp pazarcıya satsaydın yada köyünde arabanın üstünde satsaydın malına bakmamışsın ilacını vermemişsin suyunu iyi vermemişsin sonra da çöpe döküyorum diye haberlere atıp şow yapıyorsun.

850
272
yanıtYanıtla
Güven önemlş:

tamam hadi bu malına bakmamış diyelim, ortalık bu tür olaylarla dolu fiyatlar belirledikleri fiyatın altına düşmesin diye, en iyi malı götür bak ne yapacaklar arabanın üstünde satana bile müdahale duyuyoruz

yanıt241
yanıt13
Muhammed Ayla:

Güven kardeşim, mallar pazarda satılmayınca yada ihracat olmayınca alım olmuyor komisyoncu da dükkanın önüne çekip mecbur piyasanın altına veriyor yoksa kaldıkça çürüyüp çöpe gidecek bizde herşeyin değerinde satılmasını istiyoruz ama talep olmayınca altında getirsen fiyat düşer bu iş yıllardır böyle.

yanıt29
yanıt64
Sessiz Sessizz:

Güven sebze hallerinde hiçbir zaman tarla bahçe fiyati ile hal fiyati arasinda daglar kadar fark olmaz. Urunun paketlenme ayrilma ve iscilik isteyen kismi herzaman çiftciden hallere gidis doneminde olur. Haliyle en cok masraf o zaman olur. Iscilik paketleme nakliye vergi vs..

yanıt20
yanıt50
Shef :

Toptancıyım diyorsunuz, eyvallah. Görünen patlıcanlar çok da kötü değil, fakat kötü sayalım, 13 olmasın 8-9 olsun, de hadi 6-7 olsun. ama 2-3 lira da denilmez ki.

yanıt201
yanıt12
Esra ARSEL:

Tarım krediler sadece tarım ürünü satmalı, ne işi var orkidin, parfümün, deterjanın, kolanın, abur cuburun tarım kredilerde? Patates soğanı tanzim satışlarda satmayı icat eden zihniyet nereye gitti?

224
38
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Cokoprens Almaya Gitmis..

yanıt33
yanıt7
VATOZZ:

Biz insan yararına olan birşeyi yapmayız.

yanıt38
yanıt6
Ömer Can:

çöpe dökeceğinize bir hayır kuruluşuna verseydiniz daha iyi olurdu

yanıt65
yanıt7
İzmarit:

Tarım kredilerin açılması zorunuza gitmiş sanırım.

yanıt16
yanıt46
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title