Haberler

Gece uyurken telefonu hackendi! 10 dakikada 300 bin liralık dolandırıcılık

Güncelleme:

Elazığ'da yaşayan Ali Akbaş'ın telefonu gece uyuduğu sırada hacklendi. Korsanlar, Akbaş'ın internet bankacılığına girerek adına kredi çekip tüm parasını çaldı. Yaklaşık 300 bin lira dolandırılan Akbaş, mağduriyetinin giderilmesini istiyor.

Elazığ'da ikamet eden Ali Akbaş'ın telefonu 4 Mayıs'ta gece 02.47'de hacklendi. 10 dakika içerisinde internet bankacılığı hesabından adına kredi çekilip ek hesabı da boşaltılan Akbaş, yaklaşık 300 bin lira dolandırıldı. Adına çekilen kredi ile ek limitindeki paranın aktarıldığı hesabın belli olduğunu kaydeden talihsiz adam, yetkililere seslenerek mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Sabah kalktığında telefonu açılmayan Akbaş, bozulduğunu düşünerek tamir için tamirciye götürdü. Herhangi bir arıza bulamayan telefoncu, virüs girmiş olabileceğini düşünerek telefona format attı. Ardından eve gelerek mobil banka hesaplarını geri yükleyen ve giriş yapan Akbaş, neye uğradığını şaşırdı.

"İŞLEMİ BEN YAPIYORMUŞUM GİBİ ONAY VERMİŞLER"

Olayın gece uyurken meydana geldiğini belirten talihsiz adam, "Telefonum arızalandı ve tamir için telefoncuya götürdüm. Telefoncu bana sorunu giderdikten sonra teslim etti. Ben de tekrar programları yükledim. Yüklediğimde büyük bir sorun ile karşılaştım. Telefonum ele geçirilmiş. İznim olmadan hesaplarıma giriş yapılmış. Hesabımdan hem nakit para hem de kredi çekilmiş. Yaklaşık 300 bin lira mağduriyetim söz konusudur. Benim adıma maaşımı aldığım özel bir bankadan kredi çekmişler. Sanki işlemi ben yapıyormuşum gibi hesabımı ele geçirip onay vermişler. 10 dakika 300 bin liralık işlem yaptılar. Olayı fark ettikten sonra polis merkezine gittim, ifade verdim ve şikayette bulundum. Hemen bankanın müşteri hizmetlerini aradım ve olayın ayrıntılarını öğrendim. Onlarda hemen hesabımı bloke ettiler. Şuan süreci bekliyoruz" dedi."

Gece uyurken telefonu hackendi! 10 dakikada 300 bin liralık dolandırıcılık

"HABERLERDE OKUYORDUK BAŞIMIZA GELDİ"

Hesabın ayrıntılarına baktıklarında çekilen paranın nereye gittiğinin belli olduğunu aktaran Akbaş, "İkinci ve üçüncü şahıslara havale edilerek yapılmış. Banka da başlangıç aşamasında gerekli yazışmaları yaptı. Olay başımıza geldiğinde araştırma yaptık. İkinci ve üçüncü şahısların hesapları kiralanamıyormuş. Biz bunları hep okuyorduk bizimde başımıza geldi. Muhtemelen böyle bir uygulama var. Hesapları birileri adına kiraladılar, bu işlemi gerçekleştirdiler. Benim hesabımdan çekiliyor, başka hesaplara havale yapılıyor" diye konuştu.

Gece uyurken telefonu hackendi! 10 dakikada 300 bin liralık dolandırıcılık

"ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞIYORUM, ÖDEYECEK DURUMUM YOK"

Yaklaşık bir ay önce bir program indirdiğini söyleyen Akbaş, "Ondan olacağını düşünmüyorum. Programı da olay gerçekleşmeden bir hafta önce silmiştim. Mailime de müdahale edilmiş ve gelen kutusundakiler çöp kutusuna atılmış. Ben bunu daha sonra fark ettim. Yapan kişiler profesyonel çalışmış. 10 dakika içerisinde 300 bin lira dolandırdılar. Bu olayın kimsenin başına gelmesini istemem. Biz hep haberlerde okuyorduk. Bizim de başımıza geldi. Ben askeri ücret ile çalışan biriyim. Bunu ödeyecek durumum yok. Mağduriyetimin görülmesini ve giderilmesini rica ediyorum" sözleriyle yardım istedi.

Gece uyurken telefonu hackendi! 10 dakikada 300 bin liralık dolandırıcılık

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Ali Akbaş Elazığ Banka Dolandırıcılık Güvenlik 3.Sayfa Teknoloji Güncel Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Bakmadan Geçme

LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

500

Yorumlar (20)

Zübükzade:

Yapanların yanına kar kalmamalı cezalar caydırıcı olmalı ama adam derdini anlatana kadar hırsızlar atı alıp üsküdarı geçtik demez umarım

147
3
yanıtYanıtla
Hayri:

Yapanlar diye bir şey yok sen gibi davranılıyor bankanında yapacağı bir şey yok normal bankacılık işlemlerini hesap sahibi yaparmış gibi düşünün ölü kimliği ile bile hesap açılıyor veya aklı bali olmayan kişilerin kimliği ile hesap açılıp paralar dolandırılıp atm lerden çekiliyor paranın geri dönmesi asla mümkün değil

yanıt3
yanıt12
YalancıSavar:

Çekilen kredinin ve alınan paranın gittiği adres İBAN bellidir. Bunlar hangi, cesaretle bu işi yapıyorlar? dolandıırlan adam parasının gittiği kişiyi bulup kafasına sıksa yeridir

117
0
yanıtYanıtla
Eclipse Moon34:

Adamların her şeyi belli kanunda o kadar çok açık varki ellerini kollarını sallaya sallaya yapıyorlar bu işi

yanıt79
yanıt0
masteng aston:

Borcu vardi der gecerler

yanıt8
yanıt8
Turhan Alagöz:

Bunun için birkaç yöntem var. 1. Kiralık hesap üzerinden 2. Alışveriş veriş siteleri üzerinden ürün satın alarak 3. Kripto para satın alıyorlar.

yanıt19
yanıt1
AYHAN BAYRAK:

Bankanın suçu

89
4
yanıtYanıtla
corci:

benim kredi kartımı da patlattılar, Allahtan limit fazla yoktu ama ufacık bir meblağ bile olsa banka borcu ödemeden işlem başlatmıyor. 3 aydır süreci sonlandıramadılar.

34
1
yanıtYanıtla
Abdullah Civelek:

İllaki bı yere bilgilerini girmisdir bilmeden başka türlü olmaz inşallah kurtarır parayı

27
4
yanıtYanıtla
Mehmet Kahraman:

bu işte bi bit yeniği var , çekilen kredinin aktarıldığı hesap , hesap hareketlerinde illa ki görünür , bunu kim niye göze alıp yapsın

14
2
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title