Türkiye, Irak, Katar ve BAE Arasında Kalkınma Yolu Projesinde Ortak İşbirliği Mutabakat Zaptı İmzalandı

Politika Haberleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda Türkiye, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar arasında Kalkınma Yolu Projesinde Ortak İşbirliği Mutabakat Zaptı'na imza atıldığını duyurdu. Uraloğlu, projenin bölgesel ticaret açısından yeni bir kapı aralayacağını belirtti ve Avrupa'nın her ülkesine kesintisiz ulaşım sağlanacağını vurguladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde Irak'ta gerçekleştirilen görüşmeler kapsamında Türkiye, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar arasında Kalkınma Yolu Projesinde Ortak İşbirliği Mutabakat Zaptı'na imza atıldığını bildirdi. Uraoğlu, "Türkiye olarak Irak, Katar ve BAE ile Kalkınma Yolu'nda ortak işbirliğine gidiyoruz. Avrupa'nın her ülkesine kesintisiz ulaşımı sağlayacağız. Proje bölgesel ticaret açısından yeni bir kapı aralayacak" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Birleşik Arap Emirlikleri, Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Katar, Irak, Ulaşım, Dış Politika, Politika, Ekonomi, Haberler