Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Arasında Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu Mutabakatı İmzalanacak

Güncel Haberler

Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Savunma Bakanlıkları arasında, Karadeniz'deki mayın tehlikesine karşı alınacak tedbirleri içeren Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu Mutabakatı (MCM Black Sea) 11 Ocak Perşembe günü İstanbul'da imzalanacak. Türkiye, bölgesel güvenliğe ve Karadeniz'deki istikrara katkı sağlayacak bu mutabakatın imza törenine ev sahipliği yapacak.

TÜRKİYE, Romanya ve Bulgaristan Savunma Bakanlıkları arasında, Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu Mutabakatı (MCM Black Sea) 11 Ocak Perşembe günü, İstanbul'da imzalanacak. Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek imza töreni, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Romanya Savunma Bakanı Angel Tilvar ve Bulgaristan Savunma Bakan Yardımcısı Atanas Zapryanov'un katılımıyla gerçekleşecek. Anlaşmanın detayları arasında, her ülkeden birer Mayın Karşı Tedbirleri gemisi ve bir komuta kontrol gemisi ile harekat icrası, 6 ayda en az 2 defa 15 günlük periyotlarla gerçekleştirilecek operasyonlar gibi önlemler bulunuyor. Bu iş birliği ile Karadeniz'deki seyrü-sefer emniyetine önemli katkılar sağlanması amaçlıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan, Karadeniz, İstanbul, Türkiye, Romanya, Denizcilik, Savunma, Güvenlik, Uluslararası İlişkiler, Politika, Güncel, Haberler