Son Dakika: Dışişleri'nden Yunanistan ile Mısır arasında yapılan deniz yetki anlaşmasına tepki: Bizim için yok hükmündedir

Ekonomi Haberleri

Son dakika: Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan deniz yetki anlaşması sonrası Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklamada bulundu. Anlaşmanın Türkiye için yok hükmünde olduğu belirtilen açıklamada, "Sözde sınırlandırılan alan BM'ye de bildirilen Türk kıta sahanlığı içinde yer almaktadır" denildi.

Dışişleri Bakanlığı, Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi devre dışı bırakmak için deniz yetki anlaşması yapan Yunanistan ve Mısır'a sert tepki gösterdi. Anlaşmanın Türkiye için yok hükmünde olduğu belirtilen açıklamada, "Bu anlayışımız sahada ve masada ortaya konacaktır." denildi.

NE OLMUŞTU?

Yunanistan, Doğu Akdeniz'deki gerilimin askıya alındığı bir dönemde, Mısır'la bir deniz sınırı anlaşması imzaladı. Tarafların dün geceden beri devam eden görüşmelerin ardından ayrıntılar üzerinde uzlaşması sonrası, Kahire'de bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Şükrü ortak basın toplantısı düzenledi. İki bakan, Yunanistan ile Mısır'ın bir Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşması imzalandığını açıkladı.

MİÇOTAKİS: ÇÖZEMEZSEK LAHEY'E GİDELİM

Söz konusu anlaşmanın ardından Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'ten de yeni bir açıklama geldi. Miçotakis, Türkiye'yle Doğu Akdeniz'de kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik bölgelerin (MEB alanları) belirlenmesi için planlanan diyalogdan sonuç alınamaması halinde tarafların Uluslararası Lahey Adalet Divanı'na gitmesini önerdi.

Haberler.com - Ekonomi

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan, Türkiye, Dünya, Ekonomi, Güncel, Haberler, Son Dakika