Haberler

CHP'li Deniz Yücel'den MEB'e tepki: 'Bu düpedüz boş kağıda imza attırmaktır'

Güncelleme:

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Kars Merkez İmam Hatip Ortaokulu'nda yapılan ÇEDES projesi kapsamındaki etkinliğe ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen yanıtı eleştirdi.

(ANKARA) - CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Kars Merkez İmam Hatip Ortaokulu'nda ÇEDES projesi kapsamında "sabır" konusunu işlemek için yaptığı etkinliğe ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı'na verdiği soru önergesine yanıt geldiğini belirterek, "Küçücük çocuklar sınıfta maket tabut başında annesi kaybetmiş gibi ağlatılmış buna da sabır testi denmişti. Biz de MEB Bakanı tarikat sevdası Tekin'e sorularımızı yönelttik. Sorumuza; 'ÇEDES projesi kapsamında yapılacak etkinlikler için sene başında projeye dahil olan öğrenci velileri bilgilendirmiş ve velilerden gerekli izin belgeleri alınmıştır' yanıtı verildi. Velilere açıklama yapılmadan alınan imzalar düpedüz boş kağıda imza attırmaktır" dedi.

Deniz Yücel, yaptığı açıklamada, Kars Merkez İmam Hatip Ortaokulu'nda ÇEDES projesi kapsamında "sabır" konusunu işlemek için yaptığı etkinliğe ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı'na verdiği soru önergesine yanıt geldiğini söyledi. "Bakanlıktan gelen yanıtın düşündürücü, endişe verici aynı zamanda hukuka aykırı olduğunu" ifade eden Yücel, "Bu düpedüz boş kağıda imza attırmaktır" dedi.

Yücel, şöyle konuştu:

"Şubat ayında Kars Merkez İmam Hatip Ortaokulu'nda ÇEDES projesi kapsamında bir skandal yaşanmıştı. Küçücük çocuklar sınıfta maket tabut başında annesi kaybetmiş gibi ağlatılmış buna da sabır testi denmişti. Biz de MEB Bakanı tarikat sevdası Yusuf Tekin'e sorularımızı yönelttik. Tabut etkinliği sorumuza; ÇEDES projesi kapsamında yapılacak etkinlikler için sene başında projeye dahil olan öğrenci velileri bilgilendirmiş ve velilerden gerekli izin belgeleri alınmıştır yanıtı verildi. Velilerin beklediği ve olması gereken MEB'in çocğuğun üstün yararına, eğitimine katkı sağlayan projeler üretmesidir. Okulda çocuğunu tabut başında ağlatacakları, ağıt yaktıracakları hiçbir velinin aklına gelmez. Bunun pedegoji, psikoloji, eğitim ve sosyoloji bilimlerine aykırı olduğu da ortada. Hiçbir veli evladına travma yaşatacak bir uygulamanın altına imza atmaz. Etkinliğin içeriği hakkında veliler bilgilendirilmeden gelen ifadelerle alınan imzaların da hiçbir geçerliliği yoktur. Açıklama yapılmadan alınan imzalar düpedüz boş kağıda imza attırmaktır.

"SORULARA KIVIRMADAN NET VE KESİN YANITLAR BEKLİYORUZ"

Soru önergemiz büyük bir ciddiyetsizlikle cevaplandı. Sorularımızı çok daha açık ve net şekilde tekrar soralım; Yusuf Tekin tabut etkinliği sene başında belli miydi? Öğrencilerin annelerinin mezarı başında ağıt yaktıkları bir mizansenle yapacakları etkinlik, ailelere ve velilere açıkça önceden bildirdi mi? Bu etkinliğin çocuklar üzerinde oluşturacağı negatif etki düşünüldü mü? Velilere çocuğunuz ağıt yakacak, tabut başında ağlayacak buna rızanız var mıdır diye açık açık soruldu mu? Bana bak Yusuf Tekin bu sorulara kıvırmadan net ve kesin yanıtlar bekliyoruz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı Kars Merkez Deniz Yücel Eğitim Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title