Haberler

Yolun Sonu Final Olsun

Eren Karadaş

Eren Karadaş

16.03.2024 12:55

UEFA Konferans Liginde çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Avrupa'da ki bu sene tek temsilcimizin kaldığı Konferans Ligi'nde Fenerbahçe'nin rakip, Yunanistan'ın köklü ekiplerinden Olympiakos oldu. Avrupa'da ve Süper Ligde şampiyonluk hedefleyen Kanarya, Süper Ligde Galatasaray'la çekişirken çeyrek final mücadelesinde de Olympiakos'la mücadele edecek.

Union Saint-Gilloise karşısında turu geçtikten sonra taraftarlarının hayalini kurduğu Avrupa Konferans Ligi finali yolundaki Olympiakos'un bu sezon ki durumu hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.

Yunanistan Temsilcisi Eski Günlerini Arıyor

Konferans Liginde mucizevi bir şekilde çeyrek finale yükselen Olympiakos eski gücünden bir hayli uzakta. Yunanistan liginde normal sezonu 3. ırada tamamlayan Yunanistan ekibi. Play-off turu ilk mücadelesinde Fatih Terim'in Teknik Direktörlüğünü yaptığı Panatinaikos'u 3-2'lik skorla yendi.

Ligde ve Avrupa'da takımını sırtlayan 30 yaşındaki El Kaabi Olympiakos'un en önemli ve dikkat edilmesi gereken oyuncuların başında geliyor.

Savunma hattında oldukça sıkıntılar yaşıyor olsalar da, gol yollarında önemli ayaklara sahipler. Olympiakos takımı kendi sahasındaki karşılaşmalara nazaran deplasmanda temsilcimiz Fenerbahçe gibi daha etkili bir ekip olarak göze çarpıyor.

Konferans Liginde son 16 Play-off turunda Ferencvaroş'u rahat geçen Yunan temsilcisi. Son 16 turunda Maccabi Tel Aviv'i mucizevi bir şekilde geçerek çeyrek final bileti aldılar. İsrail ekibiyle oynadığı ilk karşılaşmayı 4-1'lik skorla kaybettiler ve rövanş mücadelesinde de aynı skorla rakibini geçen ve karşılaşmayı uzatmaya götüren Olympiakos uzatma dakikalarında bulduğu 2 golle 6-1'lik skorla karşılaşmadan galip ayrıldı ve çeyrek final bileti aldılar.

İlk maçı deplasmanda oynayacak olan temsilcimiz deplasmandan alacağı avantajlı skorla Kadıköy'de tur biletini alıp emin adımlarla finale yürümek istiyor.

Temsilcimiz Fenerbahçe turu geçmesi durumunda yarı finalde karşılaşacağı rakiplerinde belli oldu. Temsilcimiz Olympiakos'u eledikten sonra İngiltere temsilcisi Aston Villa ve Fransa temsilcisi Lille galibi ile karşı karşıya gelecek.

Yunanistan'da oynanacak olan final yolunda takımımıza başarılar diliyorum.

title