Haberler

Teşekkürler Fenerbahçe

Eren Karadaş

Eren Karadaş

19.04.2024 09:21

Avrupa Konferans Ligi yarı final mücadelesinde temsilcimi Fenerbahçe geçen hafta deplasmanda Olimpiakos'a karşı 3-0 geriye düşmüş Teknik Direktör İsmail Kartal'ın oyuncu değişiklikleriyle oyuna hareketlilik gelmiş ve deplasmanda 2 gol bularak 3-2'lik skorla yenilmişti. Deplasmanda 3-2 mağlup olmasına rağmen turun ikinci karşılaşmasında mutlak favori temsilcimizdi.

Karşılaşmaya saatler kala taraftarlar tribündeki yerlerini almış futbolcular ısınmak için sahaya çıktığı andan itibaren o coşkuyu desteği arkalarına almışlardı. İsmail hocanın Fenerbahçe'si uzun bir aradan sonra ideal 11'iyle sahaya çıkıyor taraftar desteğiyle beraber rahat bir oyunla karşılaşmayı kazanacağımızı düşünüyorduk.

Karşılaşmaya temsilcimiz hızlı başladı 11. dakikada İrfan Can Kahvecinin müthiş golüyle öne geçtik. Golü bulduktan sonra ileride Tadiç, Dzeko, İrfan Can'la etkili olan temsilcimiz oynadığı futbolla adeta taraftarlarına resital sunarken Olimpiakos kalemize dahi gelmekte zorlanıyordu.

Fenerbahçe ikinci yarıya da etkili bir oyunla başladı. Sağdan soldan yaptığı ataklarla rakip kaleyi abluka altına alan temsilcimiz rakip kalede aradığı golü bulamayınca devreye İsmail Kartal'ın yaptığı hatalı oyuncu değişiklikleri girdi. 74 dakikada Edin Dzeko oyundan alıp Michy Batshuayi sahaya sürdü. Dzeko bu dakikaya kadar sahanın en iyilerinden biriydi bu değişikliğe gerek var mıydı hocam? Rakip kalemizde ilk ciddi pozisyonunu 80 dakikada bulurken İsmail hoca bir kere daha devreye giriyor geçen hafta Yunanistan'da yaptığı doğru hamleleri bu sefer tersine döndürerek turun gidişatının habercisi oluyordu adeta. Fred ve İrfan Can Kahveciyi oyundan alan İsmail Kartal Zajc ve uzun zamandır sakatlığı bulunan Cengiz Ünderi oyuna alıyordu. Bu değişikliklerle beraber orta saha direnci düşen Fenerbahçe karşılaşmayı 1-0 önde tamamlayarak turu uzatmalara bırakıyordu.

Yaptığı değişikliklerle orta saha üstünlüğünü rakibine bırakan temsilcimiz kalesinde ciddi pozisyonlar da vermeye başlamıştı. Bir pozisyonda top direkten dönerken bir topuda Djiku çizgiden çıkarıyor uzatma dakikalarında başka gol olmayınca tur penaltı atışlarına kalıyordu.

Son Dünya kupasında kurtardığı penaltı atışlarıyla takımının üçüncü olmasında en büyük etken olan Livakovic 2 penaltı kurtarıp kahraman olması gerekirken takım arkadaşları Dusan Tadic, Leonardo Bonucci ve Cengiz Ünder'in penaltı atışını kaçırmasıyla Fenerbahçe turu kaybediyor ve Olimpiyakos yoluna devam ediyordu.

Avrupa kupalarında bu sezon topladığı puanlarla ülke puanına ciddi katkı sağlayan temsilcimize teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda ülkemizden bir takımın Avrupa'da kupa kazanacağını düşünüyorum.

title