Haberler

Miçotakis'in "Terör örgütü" çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Güncelleme:

Ankara'daki basın toplantısında Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e müdahale eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas'ı bir direniş örgütü olarak gördüğünü söyleyerek "Sizler Hamas'a terör örgütü derseniz ben üzülürüm" dedi. Erdoğan'ın verdiği Hamas mesajı dünya basınında da bir numaralı gündem oldu. İsrail gazeteleri "Erdoğan Hamas'ı savunuyor, onların direniş savaşçısı olduğunu söylüyor" manşetini attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. Erdoğan, ikili ve heyetler arası görüşme sonrası Miçotakis ile ortak basın toplantısına katıldı. Basın toplantısında Miçotakis ile Erdoğan arasında Hamas konusundaki görüş farklılığı dikkat çekti.

"TÜRKİYE, HAMAS'I DEĞİŞİK BİR NİTELEMEYLE GÖRÜYOR"

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in "Türkiye ile Orta Doğu konusunda görüş ayrılığı söz konusu olmaktadır. İsrail'in Gazze bölgesine girmesi ve terör örgütü olarak kabul ettiğimiz Hamas'ın Türkiye'nin değişik bir niteleme ile gördüğünü biliyoruz." ifadelerini kullanması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan karşı açıklama geldi.

"HAMAS'I TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRMÜYORUM"

Erdoğan, Miçotakis'in sözleri üzerine şunları söyledi: "Mutabık kalmadığımız çok önemli bir konu var. Ben Hamas'ı bir terör örgütü olarak görmüyorum. Hamas'ı, 1947'de işgal edilen topraklarını ve kendi insanını koruma mücadelesi veren bir direniş örgütü olarak görüyorum. Bunu görmemiz lazım. 40 bin insanını kaybetmiş Hamas'a eğer terör örgütü dersek bu haksızlık olur. Hamas'ı kendi insanını koruma mücadelesi veren insanlar olarak görüyorum. Bunlara karşı sizlerin de BM'de olumlu oy vermek suretiyle bu acımasızlığa katılmadınız. Adım adım Hamas'ı takip ediyorum. Sizler Hamas'a terör örgütü derseniz ben üzülürüm."

DÜNYA BASININDA GENİŞ YANKI UYANDIRDI

Zirvede yaşanan Hamas gelişmesi dünya basınında da geniş yankı uyandırdı. ABD merkezli Bloomberg "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas'a verdiği desteğin altını çizdi" dedi. İngiliz Telegraph haberinde şu ifadeye yer verdi; "Türkiye cumhurbaşkanı Filistinli grubu terör örgütü olarak tanımlamanın 'zalimce' olacağını söyledi."

İSRAİL BASINI: ERDOĞAN HAMAS'I SAVUNUYOR

Erdoğan'ın açıklamalarını İsrail basını da yakından takip etti. Jerusalem Post "Erdoğan Hamas'ı savunuyor, onların direniş savaşçısı olduğunu söylüyor" dedi. Times of Israel Erdoğan'ın Hamas'ı bir direniş hareketi olarak gördüğünü yinelediğine dikkat çekti. Haberde "Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile Ankara'da yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Erdoğan, Yunanistan'ın Hamas'ı terör örgütü olarak görmesinden de üzüntü duyduğunu söyledi" ifadesine yer verildi.

"ERDOĞAN NATO MÜTTEFİKİNİ HAMAS'TAN DOLAYI ELEŞTİRİYOR"

Al Arabiya da Erdoğan'ın Hamas mesajını öne çıkardı. Suudi haber platformu "Erdoğan Hamas'ın bir direniş hareketi olduğu yönündeki tutumunu yineledi" dedi. "Erdoğan NATO Müttefikini Hamas'tan Dolayı Eleştiriyor" başlığını atan Hindustan Times, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas'ı açıkça desteklerken bir yandan da NATO üyesi bir lideri eleştirdi" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Yunanistan İsrail Ankara Dünya Politika Dünya Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500

Yorumlar (28)

JokerAllame:

Filistin üzerinden sevimli gözükme çabaları son hız devam ediyor.

227
281
yanıtYanıtla
YalancıSavar:

Dün ne diyordunuz bugün ne diyorsunuz.? Adam dün ne dediyse bugünde onu diyor.

yanıt183
yanıt147
Gökhan Ccc:

nasıl insansınız en başından beri hamasi savunuyor ne şirin gozukmesi

yanıt69
yanıt12
ARSLANOĞLU Hakan:

Erdoğan büyük bir Dünya lideridir. Bundan 20 yıl önce Feza fabrikasında mantar tabancası üretiliyordu. Erdoğan döneminde ise, İnsansız savaş uçakları, Roketler, İHA,SİHA, Savaş Gemileri, Elektronik harp sistemleri, Ağır ve Hafif silahlar. Mayın hepsini saymak mümkün değil. Reis'i Allah başımızdan eksik etmesin.

195
272
yanıtYanıtla
kadir mermertaş:

lütfen al hayrını gör. çünkü başka bir şey göremezsiniz siz.

yanıt109
yanıt97
Özcan Özcan:

silahları akp genel başkanı üretmiyor lise mezunu olmayan eğitiimli mühendislerimiz üretiyor.

yanıt99
yanıt45
ARSLANOĞLU Hakan:

Özcan Özcan, Futbol maçlarında 11 kişilik takımda golleri kulüp başkanı atmıyor. Başkan kulübü yönetiyor. Golü atabilecek oyuncuyu transfer ettiriyor. Bilmem anlatabildin mi..

yanıt37
yanıt6
halit kaktüs:

Bu yorumdaki olumsuz ifadeler bu ülkedeki insanların ne kadar nankör olduğunu göstermektedir. Ama çok şükür onların dediği olmuyor artık..

yanıt11
yanıt5
dikduran adam:

ha yunanistan ha teröristan

138
145
yanıtYanıtla
İbrahim Demirel:

Bir Yunanlıyı sana tercih ederim.

yanıt130
yanıt90
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title