Haberler

Hamas Kahire'ye ulaştı: İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için son şans

Güncelleme:

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırısının ardından Hamas ve İsrail arasında devam eden ateşkes görüşmelerine ilişkin Hamas yeniden Kahire'ye gitti. Üst düzey bir Hamas yetkilisi, Hamas heyetinin İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için son şansı tanıdığını belirterek, "İsrail'in saldırganlığı devam ederse ateşkes olmayacak" ifadelerini kullandı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise, "Ateşkes teklifinde tarafları ilgilendiren belirsizlikler görüşmelerde netleştirilebilir" denildi.

Üst düzey bir Hamas yetkilisi, "İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için ateşkes görüşmeleri son şans." ifadelerini kullandı.

İsrail'in dün Gazze Şeridi'ndeki Refah kentine saldırı başlatmasının ardından Hamas ve İsrail arasında ateşkes görüşmeleri devam ediyor.

Hamas'tan ateşkes açıklaması: İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için son şans

"REHİNELER İÇİN SON ŞANS"

Üst düzey bir Hamas yetkilisi, ateşkes görüşmeleri için Mısır'ın başkenti Kahire'ye giden Hamas heyetinin İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için "son şans" olduğunu ifade etti. Daha önce Hamas heyetinin bugün erken saatlerde Katar'dan Mısır'a seyahat planlarını iptal ettiklerini ifade eden yetkili, şimdi ise heyetin "kısa süre içinde" Mısır'ın başkenti Kahire'ye yola çıkacaklarını belirtti. Yetkili, "Bu, Netanyahu ve İsrailli esirlerin aileleri için çocuklarını geri almalı konusunda son şans olacak." dedi.

"İSRAİL'İN SALDIRGANLIĞI DEVAM EDERSE ATEŞKES OLMAYACAK"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Refah'ı işgal etme kararına değinen yetkili, söz konusu eylemin Netanyahu ve İsrail ordusunun İsrailli esirlerin ölmesi yönünde bir karar aldıklarını gösterdiğini belirtti. Öte yandan Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el Hamdan, "İsrail'in saldırganlığı devam ederse ateşkes olmayacak" diye konuştu.

Beyaz Saray Hamas ve İsrail arasındaki ateşkes görüşmelerinin yeniden başlayacağını aktardı. Mısır'da iki tarafından yeniden bir araya geleceğini ifade eden Beyaz Saray açıklamasının devamında "İsrail dün gece Refah'a yönelik saldırıların sınırlı olduğunu bildirdi. Ateşkes teklifinde tarafları ilgilendiren belirsizlikler görüşmelerde netleştirilebilir" dedi.

NETANYAHU: REFAH'A GİRMEMİZİN İKİ ANA HEDEFİ VAR

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, X sosyal medya platformundan paylaştığı görüntülü mesajda Refah'a kara saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başında olduğu Savaş Kabinesinin dün akşam Refah'a saldırı emri verdiğini anımsatan Netanyahu, "Refah'a girmek savaşın iki ana hedefine hizmet ediyor; rehinelerimizin dönmesi ve Hamas'ı yok etmek." ifadesini kullandı.

Hamas Kahire'ye ulaştı: İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için son şansİsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu

"HAMAS'IN KABUL ETTİĞİ ÖNERİ İSRAİL'İN TALEPLERİNİN ÇOK GERİSİNDE"

Hamas'ın kabul ettiği önerinin İsrail'in taleplerinin "çok gerisinde olduğunu" vurgulayan Netanyahu, Hamas'ın dün ateşkes önerisini kabul etmekle İsrail güçlerinin Refah'a saldırısını engellemeyi amaçladığını ileri sürdü. Hamas'ın Gazze'nin yeniden yönetimine gelmesine izin vermeyeceklerini kaydeden Netanyahu, İsrail'in "güvenliğini tehlikeye atacak bir öneriyi" kabul etmeyeceklerini söyledi.

Netanyahu, İsrailli bir heyetin esir takası müzakerelerini görüşmek üzere Kahire'ye gittiğini anımsattı. İsrail ordusunun Refah bölgesindeki Gazze'nin Mısır'a açılan sınır kapısının Filistin tarafını ele geçirdiğini dile getiren Netanyahu, bunun "hedeflerine ulaşmak için önemli bir adım olduğunu" ifade etti.

Hamas'tan ateşkes açıklaması: İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için son şans

HAMAS ATEŞKES ÖNERİSİNE ONAY VERMİŞTİ

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirmişti. Hamas'ın Katar ve Mısır tarafından iletilen "ateşkes önerilerine" onay verdiğini duyurmasının ardından İsrail Savaş Kabinesi, Refah'ta saldırılara devam kararı almıştı.

İsrail ordusu, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemiş, bu sabah Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır'la olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Beyaz Saray Kahire İsrail Saray Mısır Gazze Güvenlik Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı?
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500

Yorumlar (12)

Gerçeğin Peşinde Resul Aydın:

HAMAS İslami bir hareketin nasıl olduğu ve nasıl olması gerektiği konusunda örnek bir oluşumdur. Sağda solda laf dolaştıran adamlara kulak asmayın. Bu bir bilgi eksikliğidir...

384
195
yanıtYanıtla
NEFER OGLU:

hamas bizim gözünüzde kuvai milliyedir. cihat örgütüdür

yanıt90
yanıt37
dikduran adam:

YAPRAKLARIN EFENDİSİ ADAM MI

yanıt5
yanıt13
Mesut Kaplan:

Hamasın terör örgütü olduğunu savunanlar acaba gazzedeki halka hiç sordular mı işin aslı nedir diye eminim ki onlar hamastan razılar öyle olmasalardı ilk günden bunu dile getirir ve ellerinden ne geliyorsa yaparlardı

268
52
yanıtYanıtla
esrefpasali:

gazzedeki insanlar vefat ediyor, dinliyen varmi? filistin can dedinde,, hamastan raziyiz canimizdan yurdumuzdan olduk, cennete kavustuk diyorlardir,,, 26 bin 751 can gitti..yaralı sayısının da 65 bin 636'ya yükseldi...hamas soykirimina sebep oldu,

yanıt50
yanıt192
Nurullah Aydın:

HAMAS DEDİĞİNİZ UZUN YILLARDAN BERİ İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARINI SAVUNAN ORADAKİ HALKIN TA KENDİSİDİR...

268
50
yanıtYanıtla
suleyman altıntaş:

Ne yapacak hamas israil kabul etmezse, durmazsa, elindeki rehineleri mi öldürecek ? Öldürürse terör örgütü kimliğini bir kere daha tescillemiş olur. Hamas bu gün ülkesini ve halkını savunmaya çalışıyor olabilir ancak Hamas kuruluşundan bu zamana kadar bir çok canlı bomba saldırısı ve terör eylemi gerçekleştirmiştir. Yaptığı hiç bir direniş, geçmişinde yaptığı terör faaliyetlerini temizlemeyecek. İsrail bir terör devletidir, hamas'da bir terör örgütüdür. Allah masumları ve çocukları korusun.

25
47
yanıtYanıtla
Mehmet Yarba:

Gazze"nin yüzde 80'ni İsrail"in eline geçmiş durumda malesf. İsrail buna rağmen eserlerini kurtarmıyorsa buna şüpheyle yaklaşık lazım. Demek ki amaç esirleri kurtarmak değil, amaç esir bahanesiyle savaşı sürdürüp Gazzenin tamamını işgal etmektir. Hamas ise malesef İsraile karşı yetersiz kaldı. İsrailin tek bir savaş uçağının bile düşünemedi. İsarailin katliamına malesef bahane oluşturdu

54
9
yanıtYanıtla
Ben bilmemm:

Admiiiiin !!!!!!!

3
32
yanıtYanıtla
AHMET ERDEM KARACA:

Hamas her masaya oturup kalktığında biraz daha masum insan ölüyor İsrailin kendi örgütü gibi geliyor bana sanki...

10
6
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title