Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kobani Davası'nda verilen cezalarla ilgili konuştu. Özgür Özel, "Bu dava her yönüyle siyasi bir dava. Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'a verilen cezaların kabul edilebilir bir yanı yok." dedi.

Kobani Davası'nda verilen cezalarla ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bu dava her yönüyle siyasi bir dava. Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'a verilen cezaların kabul edilebilir bir yanı yok." ifadelerini kullandı.

KOBANİ DAVASI'NDA SANIKLARA CEZA YAĞDI

6-8 Ekim 2014 tarihinde çıkan sokak eylemlerine ilişkin açılan Kobani davasında mahkeme kararını açıkladı. Figen Yüksekdağ 30 yıl, Selahattin Demirtaş 42 yıl, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Ayhan Bilgen ve Aysel Tuğluk beraat ederken, Gültan Kışanak ve Ayla Akat Ata ise tahliye edildi.

ÖZGÜR ÖZEL: BU DAVA SİYASİ DAVADIR

Kobani Davası'nda verilen cezalara CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den yorum geldi. Sözcü TV canlı yayınına katılan Özgür Özel şunları söyledi: İlk günden beri takındığım tutumu değiştirecek değilim. Dava, siyasi dava. Olay olduktan 5 yıl sonra açıldıysa dava, iddianamesi de doğrudan bir partinin genel başkanı tarafından yıllarca yazıldıysa, sonra da dava açıldıysa bu dava siyasi davadır. Uzamasıyla, zamanlamasıyla, karar duruşmasının seçimden sonraya bırakılmasıyla falan her yönüyle siyasetten kullanılmaya elverişli bir dava.

CHP lideri Özgür Özel: Kabani davası her yönüyle siyasi bir davaCHP Genel Başkanı Özgür Özel

"DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ'A VERİLEN CEZALARIN KABUL EDİLEBİLİR BİR TARAFI YOK"

Verilen cezaların bazıları istenene göre çok düşük cezalar. Burada Selahattin Demirtaş'a ve Fiden Yüksekdağ'a verilen cezalar, görevlerinin başındayken bir partinin eş genel başkanlarıyken alınıp da suçlandıkları şey ve bu cezalara baktığınızda kabul edilebilir bir tarafı yok.

"YARGILAMA SÜRECİ HUKUKİ DEĞİL"

Davayı bir hukuki dava olarak değerlendirmek yerine, tabi bir partinin genel başkanı olmasam her beraat edenleri, yaptığı yeterli görülüp bırakılanları ve ağır cezalar alanları hangi kategorilerde değerlendirmek gerektiği üzerine farklı beyin jimnastiği yapabilirim ama kim ne derse desin bu davada bir hukuk yok. Yargılama süreci hukuki değil."

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Selahattin Demirtaş Selahattin Demirtaş Figen Yüksekdağ Figen Yüksekdağ Kobani Davası Kobani Davası Özgür Özel Özgür Özel Kobani Kobani Politika Güncel Haberler

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

500

Yorumlar (47)

Jon snow:

Adamsın özgür özel

250
918
yanıtYanıtla
Ferhat Tikici:

bunun neyi adam ülkeyi yakıp yıktılar kobaniyi bahane edip 37 kişinin ölümüne sebep oldular

yanıt83
yanıt14
gunay yanug:

AMA

yanıt38
yanıt13
Emrehan Ozgen:

You know nothing Jon snow!

yanıt31
yanıt13
Mehmet Mirdeslioglu:

Arkadan adam

yanıt100
yanıt19
taze vatandaş:

adamın olmadığı yerde doğru belki de adam olabilir ama belki

yanıt44
yanıt9
Gökhan Gülmez:

sizi de almaları lazım aslında. bunların en büyük destekçisi sizsiniz

770
209
yanıtYanıtla
Murat Celik:

AYNEN GARDASIM

yanıt399
yanıt101
Haksızmıyım:

Şehit evlatlarının gözünün içine bakarsanız. Bu cezaların ne kadar az olduğunu anlarsınız.

639
83
yanıtYanıtla
Gürsel:

Hak ve adalet yerini buldu haksız yere mahsum insanlar öldü iki polisi mız şehit oldu bir o kadar da maddi zarar. Vijdanı olan herkes bu karara sayğı duyar

435
64
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title