Haberler

AK Parti Milletvekili Aydın: İsrail'in zulmünün hesabı sorulmalı

Güncelleme:

AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, İsrail'in Filistin'e yönelik zulmünü kınayarak, dünyanın İsrail'in yaptıklarının hesabını sorması gerektiğini belirtti.

Ak Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, "Bugün mesele İsrail- Filistin arasındaki mesele olmaktan çıkmıştır. Ümidim şudur; dünyanın tümünün ferasetiyle inşallah İsrail'in yapmış olduğu zulmün hesabı en kısa zamanda sorulur." dedi.

Aydın, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, terör devleti İsrail'in 7 Ekim'den bu yana hem Gazze'de hem Batı Şeria'da soykırım gerçekleştirdiğini belirtti.

İsrail'in ABD ve Batı'dan aldığı koşulsuz destekle büyük bir şımarıklık, pervasızlık ile insanlık tarihine utançla yazılan bir katliam yürüttüğünü vurgulayan Aydın, yıllardır var olma mücadelesi veren Filistin'de tarifi imkansız bir zulüm yaşandığını kaydetti.

Gazze'de masum sivillerin, kadın, çocuk, hasta, yaşlı ayrımı yapılmadan ağır bir bombardımana maruz kaldığını ve göçe zorlandıklarını belirten Aydın, İsrail'in katlettiği her 3 Filistinliden ikisinin kadın ya da çocuk olduğunu söyledi.

Ak Parti'li Aydın, "Batılı ülkelerin sınırsız desteğini alan İsrail yönetimi, Gazze'de tüm insanlığın yüzünü kızartacak canilikte zulümlere ve katliamlara imza atıyor." diye konuştu.

Batılı ülkelerin, yaşanan vahşeti tribünden seyrettiğini dile getiren Aydın, "Bugün mesele İsrail-Filistin arasındaki mesele olmaktan çıkmıştır. Ümidim şudur; dünyanın tümünün ferasetiyle inşallah İsrail'in yapmış olduğu zulmün hesabı en kısa zamanda sorulur." ifadesini kullandı.

Aydın, Türkiye'nin, soykırım zihniyetiyle sonuna kadar mücadele edeceğine dikkati çekerek, Gazze'ye de sahip çıkılacağını vurguladı.

Kaynak: AA / Politika

Muhammet Müfit Aydın Milletvekili AK Parti Filistin İsrail Aydın Bursa İnsan Hakları Dış Politika Politika Güncel Haberler

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Üniversite sınavında yapay zeka yardımıyla kopya! Görevlilerden öğrenciye suçüstü

Üniversite sınavında yapay zeka yardımıyla kopya! Görevlilerden öğrenciye suçüstü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title