Haberler

El Salvador, volkanik enerjiyle Bitcoin üretimine devam ediyor

Güncelleme:

El Salvador, Tecapa yanardağından elde edilen jeotermal enerji ile 2021'den bu yana 474 Bitcoin üretti. Bitcoin madenciliğine ayrılan enerji kapasitesinin arttırılması sonucu ülkenin toplam Bitcoin sayısı 5.750'ye ulaştı. Bu miktarın değeri, Bitcoin'in son günlerdeki değer artışıyla birlikte daha da yükseldi. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin'in ülkede yaygınlaşması için çaba gösteriyor. Ülke, Haziran 2021'de Bitcoin'i resmi bir ödeme aracı olarak kabul eden ilk ülke olmuştu.

El Salvador, Tecapa yanardağının sağladığı jeotermal enerji kullanarak 2021'den bu yana 474 Bitcoin üretti. Başkan Nayib Bukele'nin yönetimi altında Bitcoin madenciliğine ayrılan enerji kapasitesi arttı ve ülkenin toplam Bitcoin sayısı 5.750'ye ulaştı. Bitcoin'in son günlerdeki değer artışıyla birlikte, bu yatırım daha da değerlendi.

El Salvador Devlet Başkanı Bukele'den, Bitcoin madenciliğine tam destek

El Salvador, ülke sınırları içerisinde bulunan Tecapa Yanardağı'nın sağladığı jeotermal enerji kaynağını kullanarak, 2021 yılından bu yana toplam 474 Bitcoin üretti. Yapılan açıklamaya göre yeni üretilen Bitcoin'ler ile El Salvador'un sahip olduğu toplam Bitcoin miktarı 5.750'ye ulaştı. Bu miktar, güncel piyasa değerleri ile yaklaşık 380 milyon dolara tekabül ediyor.

Şubat 2024'te ikinci başkanlık dönemine başlayan ve Bitcoin'in ülkede yaygınlaşması için yoğun çaba sarf eden Devlet Başkanı Nayib Bukele, göreve gelir gelmez volkanik jeotermal enerji ile çalışan 300 yeni Bitcoin madencilik cihazını devreye aldı. El Salvador'da devlete ait elektrik santralinin ürettiği toplam 102 megavat gücün sadece yüzde 1,47'sine denk gelen 1,5 megavatı, Bitcoin madenciliği için kullanılıyor.

El Salvador, Haziran 2021'de Bitcoin'i resmi bir ödeme aracı olarak kabul eden dünyanın ilk ülkesi olmuştu. Hükümetin tüm çabalarına rağmen, ertesi yıl kripto para kullanımı ülkede beklenenin altında kaldı.

Bitcoin, son 24 saatte yüzde 7,13'lük bir değer artışı yaşadı. 65.970,39 dolardan işlem gören Bitcoin gün içerisinde toplam 27,1 milyar dolarlık bir işlem hacmine ulaştı.

Kaynak: Haberler.com / Kripto

Nayib Bukele El Salvador Kripto Para Kripto Madenciligi Kripto Yatırım Bitcoin Kripto Haberler

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! O mu bu mu soruları 2024! #129300 1-2 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

500

Yorumlar (1)

Serkan Taşdemir:

Akıl işimi Deli işimi bilemiyorum yüksekten okutsun bence

12
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title